Thomas Oskarsson - Midcon
Ricoh Karlshamn Thomas Oscarsson

8 april, 2018

Thomas Oskarsson

Globetrotter mitt i smeten

Mitt i smeten – det är där man hittar Thomas Oskarsson. Som servicemottagare och servicekoordinator på Midcons Karlskronakontor är dagarna fyllda med kundkontakter – på telefon, via mejl och personliga besök – beställningar, serviceärenden, orderläggning, reklamationer, returer och ett otal andra sysslor. Kopplar av gör han på resande fot.

Smaken för resor och äventyrligheter sitter i sedan länge. Alldeles efter Berlinmurens fall drog Thomas och några kompisar till Moskva och vidare med Transsibiriska järnvägen till Peking. Under ca sex månader luffade de med tåg, båt, buss och till fots genom Ryssland, Kina, Thailand och Nepal.

”Det var en fantastisk resa”, berättar Thomas. ”Att turista i de delarna av världen var inte vanligt på den tiden. Men vi var unga och lite våghalsiga. Tillsammans med ett par engelska backpackers gav vi oss till exempel iväg och vandrade längs Kinesiska muren i flera dagar. Bitvis fick ta oss fram med klätterrep där den hade fallit sönder och på nätterna sov i sovsäck på muren.”

Lika nyfiken och rörlig har Thomas varit i sitt yrkesliv.

Teknikintresset satte honom tidigt i kontakt med datorer. På första jobbet på Ericsson kontrollerade han bland annat hårddiskar och senare var han med och utvecklade RFID-teknik på ett företag i Ronneby där de bland annat gjorde nycklar och kort för identifiering till olika passersystem.

Efter IT-utbildning på yrkeshögskola tog Thomas steget över till kontorsvarubranschen. Och där har han stannat, låt vara att arbetsuppgifterna har varit många och skiftande, från servicetekniker till säljare.

”Jag är flexibel och har lätt för att flytta på mig och byta arbetsuppgifter”, konstaterar han.

Reser gör han fortfarande gärna och ofta, numera med hustrun. ”Det blir gärna tre, fyra resor om året. Vi försöker kombinera resandet med någon slags kulturupplevelse, som till exempel musikaler, teater eller konstutställningar.”

Men avkoppling går även att finna på närmare håll, menar Thomas Oskarsson. ”Jag trivs också med att pyssla i trädgården, gå i skogen och plocka svamp eller dra till havet för att grilla och njuta av stillheten.”

Snabbfrågor

Padda, laptop eller stationär? Iphone, annars stationär.
PC eller Mac? PC.
Morgon- eller kvällsmänniska? Morgonmänniska.
Havet eller skogen? Båda.
Fotboll eller ishockey? Fotboll.
Hund eller katt? Katt.
Favoritapp? Nyhetsappen Omni.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!