Hans Rosen - Midcon
Hans Rosen

5 december, 2017

Hans Rosen

Det goda samtalet kommer på köpet

Teknik, produkter och system är egentligen inte så intressant. Det som verkligen gör jobbet spännande och givande är mötet med människor. Och Hans Rosén möter dagligen massor av människor i sitt jobb som säljare på Midcon i Kalmar.

”Mitt arbete går ju ut på att skapa kundmöten och på ett inspirerat vis informera kunderna om vad vi erbjuder.  Men för att förstå kundens behov måste jag lyssna och sätta mig in i det kunden gör. Först då går det att föra en diskussion där jag kan peka på olika lösningar som kan underlätta deras vardag, förenkla processer och skapa trygghet”, berättar Hans.

Förmågan att skapa relationer med både kunder och medarbetare är en viktig förklaring till varför han fortfarande – efter mer än tjugo år i branschen, varav hälften på Midcon – trivs med och är framgångsrik i sitt arbete.

”Det händer mycket på det här området och det händer snabbt”, fortsätter han, ”vi kommer få se fler interaktiva lösningar och mer digitalisering i framtiden. Inte desto mindre kommer mänskliga relationer och personliga möten att förbli avgörande. Det goda samtalet är min stora drivkraft”, säger Hans.

Ett skäl till att Midcon är marknadsledande på många områden är just att många av produkterna är framtagna med hänsyn till både människor och natur, menar han: ”Det finns ett tekniskt tänk som gör att grejerna håller länge och allt grundar sig på att företaget har ett genuint engagemang för miljö- och hållbarhetsfrågor”, hävdar Hans.

Hans intresse för människor och natur återspeglas föga förvånande även i hans fritidsaktiviteter. Tidigare var han föreningsaktiv i både ishockey och fotboll, men har med tiden trappat ner till förmån för umgänget med barn och barnbarn.

”Numera är det Friskis&Svettis en eller ett par gånger i veckan som gäller. När vädret tillåter tar jag dessutom gärna en tur på min landsvägscykel. Väl hemma sitter jag gärna ner med en god bok eller lyssnar på musik – jag är lite av en musiknörd med närmare tusen vinylskivor i min samling.”

Men det är i möten och samtal med andra som du växer och utvecklas som människa, menar Hans Rosén. ”Du har bara ett liv, så ta vara på det. Kom ihåg att det är du som gör din tid, inte tiden som gör dig.”

Snabbfrågor

Padda, laptop eller stationär? Laptop.
PC eller Mac? PC.
Morgon- eller kvällsmänniska? Både och.
Havet eller skogen? Havet.
Fotboll eller ishockey? Ishockey.
Hund eller katt? Hund.
Favoritapp? Sveriges Radio.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!