David Ståhl - Midcon
David Ståhl Kalmar 1200x764

29 januari, 2018

David Ståhl

Servicetekniker i stormens öga

Intresset för datorer infann sig tidigt. Och det har hållit i sig. Arbetet som servicetekniker på Midcon i Kalmar ger David Ståhl rikliga möjligheter att odla sitt intresse och ständigt bättra på sina kunskaper. Ny energi återfinner han på havet med vindsurfingbrädan.

Efter gymnasiet började som David som handledare på ett så kallat datek där han undervisade eleverna i Microsoft Office-paketet och HTML-programmering. Några år senare satte han sig själv på skolbänken och utbildade sig till systemadministratör på högskolan i Kalmar.

När han var klar 2006 hamnade han på Midcon där han också blivit kvar. ”En bidragande orsak till är att jobbet är otroligt kul, väldigt flexibelt och utvecklande. Man är lite sin egen chef och kan ta snabba beslut. Det passar mig och min kollega här på Kalmarkontoret utmärkt”, förklarar David.

De arbetar tätt tillsammans med bland annat felanmälningar, installationer, service och underhåll på system och maskiner runt om i distriktet.

”Vi försöker hela tiden lära av varandra. Det kräver öppenhet och att vi hela tiden för en dialog och är noga med dokumentation. På så vis lägger vi inte alla ägg i samma korg och kan täcka upp för varandra om någon till exempel blir sjuk”, säger David. ”Det nog något även kunderna uppskattar eftersom det minskar risken för störningar i deras system.”

Men även om jobbet är roligt och stimulerande är viktigt med vila från intryck och att få lite distans till saker och ting emellanåt.

”Allra bäst mår jag när jag står på vindsurfingbrädan och det blåser storm i vindbyarna. Det är dessa tillfällen man kommer ihåg och njuter av. Blir det stressigt är det bara hämta upp det ur minnet, så blir man lugnare igen”, konstaterar David Ståhl.

”Jag tror på att skapa många små goda minnen för att kunna fylla på energiförrådet när det behövs, därför ska man nog inte bränna av hela semestern på en resa.”

Snabbfrågor

Padda, laptop eller stationär? Laptop.
PC eller Mac? PC.
Morgon- eller kvällsmänniska? Morgonmänniska.
Havet eller skogen? Den var svår för en gammal jägare. Men en styv kuling på surfbrädan toppar nog allt, så: havet.
Fotboll eller ishockey? Kollar väldigt sällan sport, men tveklöst hockey.
Hund eller katt? Hund.
Favoritapp? Sjöväderappen ViVa på fritiden. Musiktjänsten Spotify i bilen på arbetstid.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!