Wifi - produkter för konsument eller företag? - Midcon

Blogg

Wifi – produkter för konsument eller företag?

Uppdaterad 2 december, 2019

Skillnaden i hastighet mellan ett trådbundet nätverk jämfört med ett trådlöst är fortfarande stor. Bärbara datorer kommer i bästa fall upp till hälften av den normala hastigheten på ett trådlöst nätverk. Ändå är behovet stort av att kunna röra sig fritt mellan olika delar av arbetsplatsen för att kunna jobba effektivt. Varje anställd har oftast också flera enheter som ska kopplas upp. Det gör att antalet uppkopplade enheter lätt dubblas för varje anställd, ibland även tredubblas.

En stabil infrastruktur är en förutsättning för ett mobilt arbetssätt. Hela vägen från internet, brandvägg, switchar och accesspunkter. All utrustning behöver klara av hög belastning och höga hastigheter. När behovet för trådlöst nätverk analyseras är utgångspunkten hur många enheter som ska anslutas tillsammans med utformning av lokalen. En bra täckning är nödvändig för att kunna leverera en snabb uppkoppling. Vi behov utförs en mätning på plats med avancerad mätutrustning. Särskilt hänsyn tas till tjocklek och materiel i väggar, öppenhet i ytan och om det finns andra trådlösa nät i närheten som stör.

Vid val av hårdvara finns det två segment. Produkter som är utvecklade för hemmamarknaden och produkter för företag som är särskilt framtagna för att möta höga krav på prestanda, tillförlitlighet och funktion. Givetvis är det är prisskillnad mellan de olika segmenten men det är även skillnad i kvalitet och prestanda.

En accesspunkt framtagen för företagsmarknaden är i regel mer kraftfull när det kommer till processor och minne. Det gör att den klarar högre belastning och ger en högre stabilitet. Även radiokomponenterna är bättre vilket ger en ökad prestanda i miljöer som är utsatta för störningar.

När du ska köpa nytt, köp inte gammal teknik!

Vi på Midcon använder oss av Ruckus som leverantör. De erbjuder högkvalitativa produkter ändamålsenliga för våra kunder. Med en patenterad antennteknik som kallas BeamFlex utmärker sig Ruckus gentemot alla andra på marknaden.

För att förstå BeamFlex så kan vi jämföra dem trådlösa signalerna med ljus. En traditionell accesspunkt skickar ut sina signaler på samma sätt som en glödlampa lyser. Signalerna sänds ut åt alla håll, 360 grader från antennen.
Med Ruckus unika BeamFlex-teknologi sänds signalerna ut riktade mot mottagaren istället, likt en ficklampa vars reflektor koncentrerar allt ljus åt ett håll. En accesspunkt från Ruckus riktar en ficklampa till varje enskild klient.

Fördelarna med BeamFlex är att räckvidden och prestandan ökar. Samtidigt minskar störningen för närliggande accesspunkter och klienter då signalerna koncentreras dit de behövs.

Vi på Midcon erbjuder wifi som en tjänst. En skalbar lösning där allt ingår; gästnät, strömmatning, övervakning, utbytesenheter med mera.
Med en molnbaserad controller hjälper vi till att optimera och trimma in ert trådlösa nät för optimal prestanda.

Läs mer på: www.midcon.se/wifi eller kontakta oss för en personlig genomgång.

Johan Larsson
Chef Affärstöd & Erbjudande
Midcon

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!