Mötesteknik – En ny affärsmodell för ökad trygghet, enkelhet och förutsägbarhet. - Midcon

Blogg

Mötesteknik – En ny affärsmodell för ökad trygghet, enkelhet och förutsägbarhet.

Uppdaterad 28 november, 2023

I en värld där tid är pengar och effektiva kommunikationsmedel är avgörande, är mötesteknik mer relevant än någonsin. Företag och arbetstagare över hela världen strävar efter att förenkla sitt arbetsliv och förbättra produktiviteten. Men är det alltid lätt att handla mötesteknik? Om vi och hela branschen skall rannsaka oss så är nog svaret nej. Olika produkter klarar olika funktioner och det gäller att förstå innebörden för att inte senare bli besviken. Beroende på storlek och typ av rum varierar installationskostnaderna och det kan sammantaget vara svårt att få grepp om vad en lösning slutligen kommer kosta. Sen ska utrustningen som idag är starkt kopplad till IT-miljön uppdateras för bästa funktion och säkerhet. Vem gör det och till vilka villkor?

Vi på Midcon har funderat på hur vi kan bidra till öka enkelheten, tryggheten och förutsägbarheten. Efter flera år av framgångsrikt tjänsteutvecklingsarbete inom IT-tjänst har vi använt de erfarenheterna och skapat tydliga koncept i form av tre teknikspår med tre paketeringar i varje spår.

Med många utförda installationer i bagaget har vi tagit fram konceptet ”installerat och klart” för de olika paketen. Installation, kablage, förbrukningsmaterial ingår ALLTID för maximal trygghet.

För att säkra funktion och säkerhet över tid ingår alltid fri telefonsupport, fri dokumentation, garanterad inställelsestid vid behov av stöd oavsett plats i landet samt hjälp med garantihantering i händelse av en produkt skulle sluta fungera under livscykeln.

Vår roll är att ha örat mot rälsen och säkra att rätt produkter finns i paketen. Den teknologiska utvecklingen är snabb och att navigera i den aldrig sinande strömmen av nyheter är för de flesta en omöjlig uppgift. Vår omvärldsbevakning borgar för våra kunder alltid kommer kunna välja mellan olika relevanta paket. Vi väljer bort mycket och väljer aktivt de produkter som har högst fokus på att effektivisera användarnas vardag. Produkter med hög användarvänlighet och enkelhet har högsta prioritet.

Redan idag är exempelvis AI-funktioner som auto-framing och speaker-tracking standard i produkterna vi levererar.

Att anskaffa modern mötesteknik har heller aldrig varit enklare. Med fullständig transparens visar vi redan på förhand vad din kostnad blir per månad för respektive paket. Det är inte längre ett investeringsbeslut att skaffa mötesteknik som gör skillnad!

De tre teknikspåren är:

Vad innebär då de olika teknikspåren?

BYOD (Bring your own device)
BYOD, eller ta med din egen enhet hänvisar till praxis att låta anställda i en organisation använda sina egna datorer. Bekvämligheten att känna igen gränssnittet minskar inlärningstiden och möjliggör i stället användningen av det bekanta och bekväma.  Det är särskilt lämpligt när möten äger rum på olika plattformar och flexibilitet är av största vikt.

Microsoft Teams Rooms

Att genomföra ett videomöte har aldrig varit enklare. Starta enheten, anslut till ditt möte, dela innehåll trådlöst och kommunicera smidigt med deltagarna. Med den intuitiva tekniken i Teams Rooms kan du maximera produktiviteten och göra dina möten till enkla sömlösa upplevelser. Utrustningen går även att använda som BYOD vilket då ger dig friheten att genomföra möten på andra plattformar så som Zoom, Google Meet eller Bluejeans.

Meetingboard – Allt-i-ett
Yealink MeetingBoard utgör en central del av moderna mötes- och samarbetslösningar. Det är i huvudsak en interaktiv skärm som är nära vän med Microsoft Teams. Med bara ett enkelt knapptryck på skärmen kan du starta och hantera dina möten. Dessutom gör en smart dongel det möjligt att trådlöst dela innehåll från din egen dator rakt in i mötet.

I skärmen finns integrerade högtalare, mikrofoner och kamera. För att ytterligare anpassa lösningen efter dina specifika behov och utformningen av ditt rum finns det ett brett utbud av kompatibla tillbehör.

Kundanpassade lösningar
Paketen passar de allra flesta behoven. Det till trots, vi levererar även kundanpassade lösningar. Under många år har vi arbetat med olika typer av skräddarsydda lösningar för både mindre konferensrum och större hörsalar. Med vårt eget team av experter kan vi ta hand om allt från planering och installation till att erbjuda kontinuerlig support för de system vi har installerat.

Support
Vår support garanterar att din lösning är korrekt konfigurerad och presterar på topp. Dessutom får du tillgång till expertkunskap och hjälp om du skulle stöta på problem eller ha frågor. Att utföra installationer och support med hjälp av egen personal inom alla våra tre affärsområden är något vi är extra stolta över.


Avslutningsvis, vi är övertygade om att våra lösningar gör verklig skillnad i ditt arbetsliv. Därför erbjuder vi dig möjligheten att boka upp oss helt kostnadsfritt för en personlig demonstration av hur våra produkter kan passa just dina behov.

Vi är redo att guida dig genom de kraftfulla verktygen som kan ta dina möten och konferenser till nästa nivå.

Vi är din pålitliga partner i den ständigt föränderliga teknologiska världen.

Johan Dahl
Affärsområdeschef Mötesteknik
Midcon AB

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!