Nyheter i Teams - Midcon

Blogg

Nyheter i Teams

Uppdaterad 22 mars, 2020

Distansarbete ökar lavinartat i spåren av coronakrisen. Senaste veckan ökade antalet dagliga användare av Microsoft Teams med 37,5%.

Microsoft passar nu på att implementera nya smarta funktioner som gör produkten ännu bättre.

Stökig mötesmiljö med många deltagare i möten?
När deltagarantalet överstiger 5-10 personer kan det blir svårt att efterlikna dynamiken i ett fysiskt möte. Det kan vara svårt att komma in i diskussionerna och det kan blir mycket ”alla på en gång”. Den nya funktionen ”räck-upp-handen” adresserar utmaningen. Med funktionen kan alla deltagare visa att de har något att säga. För den som leder mötet blir jobbet mycket enklare!

Störiga bakgrundsljud!
Det är eftersträvansvärt att inte behöva muta deltagarna i mindre möten. Att kunna vara något spontan funkar ofta bättre. Men störiga bakgrundsljud kan göra det jobbigt att koncentrera sig och göra det svårt att höra. Microsoft släpper nu en funktion för brusreducering i realtid. Funktionen minimerar störande ljud i bakgrunden och deltagarna får en mycket bättre upplevelse.

Möjlighet att svara på chatt offline
Även i offline-läge kan man nu svara på meddelanden. Så fort din enhet når nät igen skickas meddelandena iväg. Funktionen ska bidra till att hålla igång dialogerna under arbetsdagen.

Boka lätt!
Teams är enkelt uttryckt synkad med din kalender i Outlook. Vi kan verkligen rekommendera att boka virtuella möten direkt från Teams. Bland annat kan du inkludera en kanal i din mötesinbjudan.
Läs mer om vad kanaler är här

Flytta ut chattar
Inom kort kommer man kunna flytta ut chattar till separata fönster. Meningen är att arbetsflödet ska bli effektivare och att det ska bli enklare att förflytta sig mellan konversationer.

Läs gärna vår övergripande bloggpost om Teams.

Microsofts supportsajt för Teams finner ni onlineutbildningar och mycket mer.

Har du eller dina kollegor några funderingar på hur ni bäst kan arbeta på distans? Tveka inte att kontakta oss. Vi hjälper din organisation att komma igång med Teams och få åtkomst till interna system på distans.

Lycka till med ert distansarbete!

Stay safe, men håll Sverige levande!

Andreas Paulsson
VD, Midcon

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!