Stay safe men låt inte affärerna frysa till is! - Midcon

Blogg

Stay safe men låt inte affärerna frysa till is!

Uppdaterad 15 mars, 2020

Alla har vi den viktiga uppgiften att minska smittspridningens hastighet av COVID-19. Begreppet ”Flatten the curve” är ett återkommande uttryck i media. Vi har alla en uppgift att bidra till att platta till viruskurvan och på sätt undvika att sjukvården kollapsar.

Vi har också ett kollektivt ansvar för att fortsätta göra affärer och därmed undvika att skicka Sverige och vår omvärld ner i lågkonjunktur. Men hur kan vi fortsätta vara produktiva samtidigt som man måste tänka på hur man omger oss sig med människor?

Många av våra kunder har under veckan hört av sig till oss om distansarbete. De flesta företagen tvingas just nu att se över dess rutiner för hur man träffar människor. Vi själva föreslår t.ex. aktivt att ta möten via Teams.

Vi vill uppmärksamma våra läsare om hur enkelt det faktiskt är att göra delar eller hela av arbetsuppgifterna hemifrån. Så låt dig inte hindras av viruset!

Vad är Teams?
Teams från Microsoft erbjuder en enkel väg till distansarbete. Med Teams kan du hålla videomöten från mobil, platta, dator eller större konferensskärmar.

Du kan dela anteckningar, dokument, till med hela din skärm på ett enkelt sätt.

Hur kan jag samarbeta med mina kollegor?
Genom Teams kan du och dina kollegor arbeta i samma dokument samtidigt! Författa den där viktiga offerten tillsammans trots att ni sitter hemma. Prata och se varandra under tiden och upptäck att det faktiskt går att distansjobba effektivt. Vi rekommenderar att man nyttjar ett headset för bästa användarupplevelse. Se varandra gör man enklast genom att använda den bärbara datorns inbyggda kamera.

Ett tips för att snabbt komma igång är att headsetet som följde med din smartphone ofta passar direkt i din dator. Hittar du inget så beställ ett snabbt och smidigt genom att kontakta oss.

Med enkla medel kan man höja kvalitén ytterligare. Snabbaste och mest effektiva vägen är en extern kamera och ett riktigt bra headset.

Hur kommer jag åt mina dokument?
Det finns många lösningar på marknaden för att spara dokument. Är det delade dokument fungerar det utmärkt att spara dessa direkt i Teams. Är det mer ”dina” filer kan det vara en god idé att spara dessa i OneDrive som du med stor sannolikhet har. Hittar du inte det på din dator så hjälper vi dig igång.

Med OneDrive kommer du åt alla dokument, hemifrån och alla andra platser. Allt är sparat i molnet!

Jobba säkert!
Med multifaktorautentisering höjer du säkerheten rejält. Läs gärna vårt inlägg Hur står det till med IT-säkerheten i din organisation?

Hur kommer jag igång?
Titta på din dator och se om du har Teams installerat. Hittar du inte appen, kontakta oss så fixar vi till det!

För att jobba från din mobil eller platta, ladda ner appen. Du loggar in med samma uppgifter som på din företagsmail.

Teams är enkelt, kostnadseffektivt och tillgängligt. Teams ingår i Office365 och kan enkelt adderas om du inte hittar det på din dator.

Kanske behöver du även komma åt en eller flera interna applikationer för att jobba riktigt effektivt på distans. Med funktionen fjärrskrivbord löses även detta enkelt. Vi berättar gärna mer om hur fjärrskrivbord kan implementeras i din organisation.

Känns det fortfarande lite konfunderande? Behöver du hjälp med din dator för att komma igång med Teams? Inga problem, då kopplar vi upp oss på distans och utföra de inställningar som behövs.  Slå oss en signal, vi hjälper dig igång!

Stay safe!

Andreas Paulsson
VD, Midcon

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!