Midcon och Cloudgruppen inleder strategiskt inköpssamarbete för ökat kundvärde - Midcon

23 januari, 2023

Midcon och Cloudgruppen inleder strategiskt inköpssamarbete för ökat kundvärde

Midcon, en av södra Sveriges ledande partner inom IT-infrastrukturtjänster har ingått avtal med Cloudgruppen, en av de mest snabbväxande aktörerna på marknaden inom bland annat företagstelefoni om att tillhandahålla e-handelsplattform för inköp av IT-produkter.

Under de senaste åren har Midcon tillsammans med partners utvecklat webshop för IT-produkter som mottagits väldigt väl av marknaden.

Midcon kombinerar för närvarande utbudet från sju ledande distributörer och åstadkommer därmed ett brett utbud med mer än 100 000 artiklar.

Midcons e-handelsplattformen arbetar åt användaren genom att göra smarta val. När användaren söker efter en artikel jämför webshopen i bakgrunden pris och tillgänglighet hos de påkopplade distributörerna. Den distributör som har lägsta priset och samtidigt finns tillgänglig för omedelbar leverans väljs och presenteras för användaren.

Med en enkel sökning åstadkommer Cloudgruppens inköpare en omfattande pris och tillgänglighetskontroll vilket borgar för låga priser och effektiviserad inköpsprocess.

”Vi på Cloudgruppen kommer genom avtalet att samla våra inköp i e-handelsplattformen som Midcon tillhandahåller. Det kommer minska tidsåtgången väsentligt för att genomföra inköp. Vi har hög fart i vår affär och har behov av en snabbfotad partner som stödjer oss i vår expansion. Vi har i Midcon hittat en partner som likt oss sätter kundupplevelsen i centrum. Båda parter har som mål att maximera kundvärdet vilket bådar gott för framtiden, säger Alen Lepenica, VD Cloudgruppen.”

”Det gläder mig att våra ansträngningar för att bygga en klassledande e-handelsplattform för företag uppmärksammas på detta sätt. Cloudgruppen är mycket snabbväxande och har ett välrenommerat team. Det känns fantastiskt att vi fått detta förtroende. Vi slår oss inte till ro utan kommer med råg i ryggen fortsätta att utveckla webshopen för att maximera kundvärdet med fokus på god tillgänglighet, snabba leveranser och mycket attraktiva priser, säger Andreas Paulsson, VD Midcon.”

För ytterligare information vänligen kontakta:

Andreas Paulsson, VD Midcon
andreas.paulsson@midcon.se
0709-302505

Alen Lepenica, VD Cloudgruppen
Alen.lepenica@cloudgruppen.se

Om Cloudgruppen

Cloudgruppen Sverige AB är en helhetsleverantör som hjälper företag att digitalisera sin verksamhet. Vi består av ett hårt arbetande team med lång erfarenhet av telefoni och IT-branschen. Vi bygger värde kring de smarta lösningar där företag kan helt och hållet fokusera på sin kärnverksamhet. Vi har ett brett utbud från marknadens ledande aktörer inom bland annat företagstelefoni, växellösningar, digitala körjournaler, och arbetsordersystem. Cloudgruppen bedriver verksamhet över hela Sverige och har kontor i Malmö, Helsingborg, Göteborg, Örebro, Östersund/Sundsvall, Lund, Halmstad, Västerås, Stockholm och Österlen.

Om Midcon AB

Midcon AB är en av södra Sveriges ledande partner inom IT-infrastrukturtjänster, Dokumenthantering och Mötesteknik.

Midcon levererar ett förstklassigt tjänsteutbud för IT-infrastruktur, Dokumenthantering, och Mötesteknik. Vårt mål är att alltid addera tydligt kundvärde och därmed öka effektivitet och lönsamhet hos våra kunder.
Våra kunder är små och medelstora företag. För de små och medelstora företagen är vi en självklar totalleverantör av Dokumenthantering, IT-produkter, IT-drifttjänster, IT-konsulttjänster och Mötesteknik.

Bolaget har huvudkontor i Karlskrona samt kontor i Karlshamn, Växjö, Kalmar, Jönköping och Linköping. Verksamheten bedrivs dels i Midcon AB samt i systerföretaget Midcon Finans AB.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!