Midcon ingått slutgiltigt avtal om förvärv av SHARP Blekinge - Midcon

11 oktober, 2023

Midcon ingått slutgiltigt avtal om förvärv av SHARP Blekinge

Midcon, en av södra Sveriges ledande partner inom IT-infrastrukturtjänster, Dokumenthantering och Mötesteknik har ingått slutgiltigt avtal om att förvärva samtliga aktier i Saleskog Office Equipment AB, nedan benämnt SHARP Blekinge. Parterna fullföljer därmed den avsiktsförklaring som ingicks i augusti.

Midcon förvärvar SHARP Blekinge exklusive dess verksamhet inom betalningslösningar. Affärsområdet Betalningslösningar har inför affären knoppats av till ett eget bolag. Bolaget kommer drivas vidare av annan aktör.

Säljare av aktierna i SHARP Blekinge är Anders Saleskog, mångårig VD för verksamheten. Anders kommer i samband med förvärvet ansluta Midcon som Affärsområdeschef för Dokument och ta plats i bolagets ledningsgrupp. Anders går därtill in som delägare i Midcon.

Tillträde sker 15 oktober.

”Vi ser fram emot att välkomna kunder och medarbetare till Midcon. Vi kommer direkt efter tillträdet kunna erbjuda SHARP Blekinges kunder en helhet inom området IT-infrastrukturtjänster, något vi vet många kunder vill samla hos en partner. Vi står redo att bli kundernas framåtlutade digitaliseringspartner.”, säger Andreas Paulsson, VD Midcon AB.

”Genom att vi nu lyfter in Sharps erbjudande med produkter, tjänster och support i Midcon kan vi fortsätta tillmötesgå våra kunders önskemål och samtidigt erbjuda en helhet inom IT-infrastrukturtjänster. Vi ser fram emot att bli en del av Midcon och gå fram med det heltäckande erbjudande vi får tillgång till.”, säger Anders Saleskog, VD SHARP Blekinge

Förvärvad verksamhet kommer integreras i Midcon under 2024. Transaktionen innebär att fyra medarbetare välkomnas till Midcon. Förvärvad verksamhet förväntas bidra med cirka 6 miljoner i årsomsättning med en EBIT-marginal i intervallet 6 – 9%.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra detaljer kring köpeskillingen.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Andreas Paulsson
VD Midcon
andreas.paulsson@midcon.se
0709-302505

Anders Saleskog
VD Sharp Blekinge
anders.saleskog@sharpblekinge.se
0455-380971

Om Midcon AB

Midcon AB är en av södra Sveriges ledande partner inom IT-infrastrukturtjänster, Dokumenthantering och Mötesteknik.

Midcon levererar ett förstklassigt tjänsteutbud för IT-infrastruktur, Dokumenthantering, och Mötesteknik. Vårt mål är att alltid addera tydligt kundvärde och därmed öka effektivitet och lönsamhet hos våra kunder.

Våra kunder är små och medelstora företag. För de små och medelstora företagen är vi en självklar totalleverantör av Dokumenthantering, IT-produkter, IT-drifttjänster, IT-konsulttjänster och Mötesteknik.

Bolaget har huvudkontor i Karlskrona samt kontor i Karlshamn, Växjö, Kalmar, Jönköping och Linköping.  

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!