Midcon ingått avsiktsförklaring om förvärv av SHARP Blekinge - Midcon

22 augusti, 2023

Midcon ingått avsiktsförklaring om förvärv av SHARP Blekinge

Midcon, en av södra Sveriges ledande partner inom IT-infrastrukturtjänster, Dokumenthantering och Mötesteknik har ingått avsiktsförklaring om att förvärva samtliga aktier i Saleskog Office Equipment AB, nedan benämnt som SHARP Blekinge.

SHARP Blekinge är ett erkänt duktigt lokalt företag med stort fokus på dokumenthantering, teknik för konferens och digital skyltning. SHARP Blekinge är kända för utmärkt service och support och har ett stort antal kunder i Blekinge.

Midcon avser förvärva SHARP Blekinge exklusive dess verksamhet inom betalningslösningar. Affärsområdet Betalningslösningar kommer innan transaktionens genomförande avyttras till en ny ägare med stort kunnande och fokus på betalningslösningar, kassaregister och betalterminaler.

Säljare av aktierna i SHARP Blekinge är Anders Saleskog, mångårig VD för verksamheten. Anders kommer i samband med förvärvet ansluta Midcon som Affärsområdeschef för Dokument och ta plats i bolagets ledningsgrupp. Anders går därtill in som delägare i Midcon.

Parternas mål är att slutföra transaktionen under kvartal fyra 2023.

”Bolagens verksamheter kompletterar varandra på ett bra sätt. SHARPS kunder kan nu erbjudas en helhet inom området IT-infrastrukturtjänster, något vi vet många kunder vill samla hos en partner. Vi ser fram emot att få utveckla dessa kunder och hjälpa dem att digitalisera. Transaktionen innebär att antalet dokumentenheter i drift ökar med omkring 20% vilket på sikt kommer ge betydande synergieffekter inom serviceverksamheten. Att få välkomna Anders och hans medarbetare till Midcon känns väldigt bra. Vi förstärker med transaktionen både vår ledningsstruktur och kompetens inom framför allt Dokumenthantering”, säger Andreas Paulsson, VD Midcon AB.

”Det känns väldigt bra att vi blir en del av Midcon. Midcon har ett dedikerat team med stort fokus på att hjälpa små och medelstora företag att digitalisera och därmed öka effektivitet och lönsamhet. Det är en miljö som SHARP Blekinge passar väl in i. Genom att vi nu lyfter in Sharps erbjudande med produkter, tjänster och support i Midcon kan vi fortsätta tillmötesgå våra kunders önskemål och samtidigt erbjuda en helhet inom IT-infrastrukturtjänster. Midcon har ett väldigt vasst erbjudande och våra respektives kompetenser kommer vara vår gemensamma styrka ”, säger Anders Saleskog, VD SHARP Blekinge

Förvärvad verksamhet kommer integreras i Midcon vilket innebär att fyra medarbetare välkomnas till Midcon. Förvärvad verksamhet förväntas bidra med cirka 6 miljoner i årsomsättning med en EBIT-marginal i intervallet 6 – 9%.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra detaljer kring köpeskillingen.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Andreas Paulsson
VD Midcon
andreas.paulsson@midcon.se
0709-302505

Anders Saleskog
VD Sharp Blekinge
anders.saleskog@sharpblekinge.se
0455-380971

Om Midcon AB

Midcon AB är en av södra Sveriges ledande partner inom IT-infrastrukturtjänster, Dokumenthantering och Mötesteknik.

Midcon levererar ett förstklassigt tjänsteutbud för IT-infrastruktur, Dokumenthantering, och Mötesteknik. Vårt mål är att alltid addera tydligt kundvärde och därmed öka effektivitet och lönsamhet hos våra kunder.

Våra kunder är små och medelstora företag. För de små och medelstora företagen är vi en självklar totalleverantör av Dokumenthantering, IT-produkter, IT-drifttjänster, IT-konsulttjänster och Mötesteknik.

Bolaget har huvudkontor i Karlskrona samt kontor i Karlshamn, Växjö, Kalmar, Jönköping och Linköping.  

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!