Midcon fördjupar samarbetet med Truesec -Tecknar avtal om incidentberedskap - Midcon

21 juni, 2022

Midcon fördjupar samarbetet med Truesec -Tecknar avtal om incidentberedskap

Midcon, en av södra Sveriges ledande partner inom IT-infrastrukturtjänster, Dokumenthantering och Mötesteknik har ingått avtal med det ledande cybersäkerhetsbolaget Truesec om incidentberedskap.

Under de senaste åren har Midcon genomgått en stor förändringsprocess. Erbjudandet har utvecklats och renodlats. Idag är Midcon de små och medelstora företagens bästa vän inom IT-infrastrukturtjänster. Till följd av den växande affären inom datakommunikation och IT-drift fördjupar nu Midcon samarbetet med Truesec. Syftet är att ytterligare professionalisera säkerhetsarbetet och säkra tillgång till kompetens i världsklass i händelse av incidenter.

Med avtalet får Midcon snabb tillgång till incidentberedskapsteamet på Truesec i händelse av en misstänkt pågående cyberincident. Avtalet ger tillgång till konsulttjänster inom både säkerhet och juridiska frågeställningar inom området.

”Att få prioriterad tillgång till världsledande kompetens inom cybersäkerhetsområdet är ytterligare ett steg för att visa att vi tar säkerhetsarbetet på yttersta allvar, säger Andreas Paulsson, VD Midcon och fortsätter. Med samarbetet med Truesec kvalificerar vi oss ytterligare som en solid partner inom IT-infrastrukturtjänster för små och medelstora företag. Antalet kunder vi tillhandahåller IT-drift och datakommunikation till har växt under de sista åren. Vi har en mycket hög kundnöjdhet idag och med avtalet visar vi befintliga och framtida kunder att vi även framledes har för avsikt att leverera tillgänglighet i toppklass. Vårt engagemang för att leverera maximalt kundvärde är totalt, avslutar Andreas Paulsson”.

”På Truesec ser vi mycket positivt att Midcon på ett sådant professionellt sätt ser riskerna i deras affär. Man vet att man jobbar i en förtroendebransch och att intrångsförsök är en del i vardagen. Midcon har ett systematiskt säkerhetsarbete men även en kultur av att söka ständig förbättring. Vi på Truesec ser fram emot att vara en del av den ständiga förbättringen och bidra med vår kompetens proaktivt och reaktivt vid misstänkta incidenter, säger Mikael Lagström, Cybersecurity Expert, General manager Truesec Karlskrona.”

Midcon fortsätter därmed att bygga en solid plattform för att i högre tempo kunna välkomna fler kunder. Vårt uppdrag och kundlöfte är att omsätta teknik till affärsnytta för våra kunder. Vi vill vara våra kunders pålitliga partner som alltid är påläst på ny teknik och har förmågan att omsätta den kunskapen till praktisk affärsnytta. Vi är partnern som på ett pedagogiskt sätt översätter vad konstiga förkortningar och tekniska uttryck på riktigt innebär. Vi hjälper de små och medelstora företagen att lyckas genom att använda smarta och kostnadseffektiva IT-tjänster för ökad effektivitet, lönsamhet och användarupplevelse.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Andreas Paulsson, VD Midcon
andreas.paulsson@midcon.se
0709-302505

Mikael Lagström, Truesec
mikael.lagstrom@truesec.com
0709-183038

Om Truesec

Truesec är ett ledande cybersäkerhetsbolag med ett tydligt syfte: Att förhindra dataintrång och skydda data. Gruppen består av 200+ medarbetare med bred expertis inom cybersäkerhet, och har sedan starten 2005 levererat omfattande säkerhetslösningar till kunder, både i Sverige och internationellt.

För mer information: https://www.truesec.com

Om Midcon AB

Midcon AB är en av södra Sveriges ledande partner inom IT-infrastrukturtjänster, Dokumenthantering och Mötesteknik.

Midcon levererar ett förstklassigt tjänsteutbud för IT-infrastruktur, Dokumenthantering, och Mötesteknik. Vårt mål är att alltid addera tydligt kundvärde och därmed öka effektivitet och lönsamhet hos våra kunder.

Våra kunder är små och medelstora företag. För de små och medelstora företagen är vi en självklar totalleverantör av Dokumenthantering, IT-produkter, IT-drifttjänster, IT-konsulttjänster och Mötesteknik.

Bolaget har huvudkontor i Karlskrona samt kontor i Karlshamn, Växjö, Kalmar, Jönköping och Linköping. Verksamheten bedrivs dels i Midcon AB samt i systerföretaget Midcon Finans AB.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!