Ulrica Petersson - Midcon
Ricoh Karlskrona Ulrica Petersson

22 februari, 2018

Ulrica Petersson

Hanterar människor, siffror och pellets

I bilen mellan jobbet i Karlskrona och hemmet i Ronneby slukar Ulrica Petersson ljudböcker av alla det slag: memoarer, biografier, thrillers och skönlitteratur. Yrkeserfarenheten visar samma imponerande bredd.

Men karriären kunde ha blivit betydligt mindre omfångsrik.

”Jag läste ekonomi på gymnasiet, men efter skolan fick jag jobb i en butik som sålde tyger, kuddar och gardiner. Det var roligt och utvecklande på många sätt, så jag blev kvar betydligt längre än vad det var tänkt”, förklarar Ulrica.

Så småningom sökte hon sig vidare och började istället som ekonomiassistent. Därefter blev det en rad olika anställningar i skiftande roller – bland annat på revisionsbyrå och som ekonomikonsult i eget bolag – innan Ulrica slutligen fick anställning som ekonomi- och HR-ansvarig på Midcon för tre år sedan.

”Man kan väl säga att jag började från grunden och har jobbat mig uppåt. Det har gett mig väldigt mycket erfarenheter från många olika branscher, vilket har skaffat mig goda insikter i hur ett företag fungerar”, resonerar Ulrica.

”Jobbet handlar fortfarande till stora delar om ekonomi och siffror, men som HR-ansvarig får jag också vara med att utveckla medarbetarna och få dem att växa. Det är oerhört stimulerande och ger tillbaka på ett sätt som bokföring aldrig kan göra”, fortsätter hon.

Företagsledningen lägger stor vikt vid att göra Midcon till en trivsam arbetsplats och en attraktiv arbetsgivare. Enligt Ulrica är möjligheten att påverka företagets framtid och utveckling en betydelsefull drivkraft för henne.

Energin fyller hon på med hundpromenader, yoga och naturupplevelser. En och annan utlands- eller skidresa med familjen brukar det också bli. ”Men det viktiga är att försöka hitta livskvalitén i livet varje dag”, summerar Ulrica Petersson.

Och kvalité kan vara att slippa matlagning. ”Ja, det får sambon gärna ta hand om. Jag kan däremot göra rent pelletspannan”, avslöjar hon.

Snabbfrågor

Padda, laptop eller stationär? Laptop.
PC eller Mac? PC.
Morgon- eller kvällsmänniska? Morgonmänniska
Havet eller skogen? Havet
Fotboll eller ishockey? Hockey, Krif förstås
Hund eller katt? Hund
Favoritapp? Hemnet och blocket

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!