Ulf Rickler - Midcon
Ricoh Karlskrona Ulf Rickler

15 december, 2017

Ulf Rickler

Rockfrälst mångsysslare

Att fråga Ulf Rickler vad han gör på Midcon är egentligen att börja i fel ände. Fråga vad han inte gör, så blir svaret betydligt kortare. För Ulf är en mångsysslare som har provat det mesta i branschen. Han rycker in där det behövs och ser till att det rullar på som det ska.

För närvarande är hans huvudsakliga syssla att installera multifunktionsskrivare, vanligtvis hos lite större företagskunder. ”Dagens maskiner ska ju inte bara pluggas in i väggen utan även kopplas upp mot olika nätverk, vilket kan betyda lite pyssel för att få allt att fungera som det ska. Det är lite problemlösning och det gillar jag”, säger Ulf.

Men det var inte där det började. 1980 tog Ulf sina första steg som kontorsfackhandlare hemma i Kinna. ”Jag fick jobb på ett företag som heter Konfac. På den tiden servade vi fortfarande mekaniska skrivmaskiner på skolorna”, berättar Ulf. ”Men jag har jobbat med det mesta från möbler, datorer och telefoner till projektorer och andra AV-hjälpmedel.”

1985 bestämde han sig för att flytta till Karlskrona. Första bostaden blev familjens sommarstuga på Tjurkö. ”Där hade vi varit massor av somrar och jag hade många kompisar sedan gammalt, så jag kände mig hemmastadd på en gång.”

Han fortsatte med kontorsutrustning och har blivit Midcon trogen i alla år. ”Vi är ett bra gäng, i olika åldrar och med olika bakgrund som gör att vi kompletterar varandra väl. Det är viktigt i vår bransch med dess snabba tekniska utveckling”, säger Ulf.

Ulfs tekniska intresse spiller även över på fritiden. Hans bror har ett rockband och när de har spelningar hjälper Ulf dem med att sätta upp ljudanläggningen. ”Hur du placerar högtalarna är helt avgörande för ljudkvaliteten”, konstaterar han.

Vid sidan av styrketräning och ståpaddling är det musiken som ligger honom varmast om hjärtat. Klassiska hårdrockband som Deep Purple, Black Sabbath och Status Quo hör till favoritlyssningen. ”Träningen behövs för att man ska hålla sig i trim och må bra, men utan musik skulle livet inte vara något vidare”, summerar Ulf Rickler.

Snabbfrågor

Padda, laptop eller stationär? Laptop.
PC eller Mac? PC.
Morgon- eller kvällsmänniska? Både och.
Havet eller skogen? Havet.
Fotboll eller ishockey? Ingetdera, så det blir Formel 1.
Hund eller katt? Hund.
Favoritapp? Musiktjänsten Tidal.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!