Tobias Olausson - Midcon
Tobias Olausson

30 april, 2018

Tobias Olausson

IT-tekniker bullar upp

Jobbet som IT-tekniker kom ganska naturligt för Tobias Olausson. Han har plockat med datorer så länge han kan minnas. Att bygga och konstruera slutar aldrig att roa honom. Följaktligen är byggprojekten många, idéerna ännu fler och verkstaden hemmavid full av verktyg.

Efter gymnasiet tänkte Tobias ta ett sabbatsår eller två innan han läste vidare. Då passade jobbet som mobiltelefonreparatör utmärkt. Men han blev kvar, låt vara att arbetet övergick alltmer till att handla om IT och datorer.

Kompetensutvecklingen har kommit i jobbet istället, berättar Tobias. ”Genom åren har det blivit flera utbildningar, bland annat på Microsofts produkter och jag är även certifierad på både Dells och Fujitsus maskiner.”

Kunskapen är bred och Tobias hanterar numera det mesta från att installera mjukvara och antivirusprogram till att skapa säkerhetskopior och bygga nätverk och annan infrastruktur. Kunderna är allt från enmansföretagare till stora organisationer med över hundra användare.

Uppdragens omfattning är lika varierande. ”I några fall kan vi fungera som en komplett IT-avdelning åt kunden i andra handlar det kanske om att tillföra spetskompetens på ett speciellt område, exempelvis säkerhetslösningar”, förklarar Tobias.

Hemma handlar det också mycket om elektronik. ”Jag gillar att konstruera och sätta ihop saker med mina egna händer. På senare tid har det bland annat blivit en 3D-skrivare och några olika slags robotar.”

Familjens bilar lagar han givetvis själv. Men Tobias uppfinningsrikedom stannar inte där. ”Att planera och plantera i trädgården är också roligt liksom att renovera villan. Det har blivit både bastu och badtunna på tomten och nu sätter vi igång med ett ganska stort tillbygge på huset.”

Även i köket får Tobias Olausson utlopp för skaparlust. Han gillar både att laga mat och att baka.

”Jag gör både matbröd och kakor, men jag är sämre på att äta upp dem”, erkänner han.

Snabbfrågor

Padda, laptop eller stationär? Laptop.
PC eller Mac? Spela ingen roll.
Morgon- eller kvällsmänniska? Mer morgonmänniska sedan barnen kom.
Havet eller skogen? Skogen.
Fotboll eller ishockey? Inget av dem.
Hund eller katt? Katt.
Favoritapp? Webbläsaren.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!