Stefan Wickström - Midcon
Stefan Wickström Ny Beskuren

3 april, 2018

Stefan Wickström

IT-säljare som krokar en och annan öring

Siktet var inställt på en karriär i industrin och efter en utbildning i automatiseringsteknik blev det jobb på bland annat Facit och Ericsson. Men för drygt tjugo år sedan bytte Stefan Wickström spår och är idag IT-säljare på Midcon i Karlskrona. På lediga stunder är det istället ädelfisk han försöker fånga med sitt flugspö.

Steget mellan automatisering och IT-teknik är egentligen inte så stort, menar Stefan: ”I grund och botten handlar det om att effektivisera och rationalisera processer eller system i båda fallen.”

Att ha en marknadsledande leverantör som Midcon i ryggen underlättar arbetet, tycker Stefan. ”Produkterna ligger ofta i utvecklingens framkant, vilket betyder att vi kan tillhandahålla bra, tidsbesparande och kostnadseffektiva lösningar. Dessutom har vi duktiga och ansvarstagande tekniker som ser till att service, underhåll och eventuella reparationer sköts smidigt och effektivt”, säger han. ”För mig som säljare är det oerhört viktigt att veta att jag erbjuder kvalitet rakt igenom.”

Alla år i branschen har lärt Stefan att enbart produkter, hur bra de än är, inte räcker till affär. ”Som säljare måste jag lyssna till och förstå kundens behov. Först då kan jag erbjuda en långsiktigt fungerande lösning”, förklarar han.

Stefan föddes i Sandviken, men har bott i Blekinge sedan barnsben. Sin lediga tid tillbringar han i stugan ute i skärgården: ”Husägare – oavsett om det är en stor villa eller en liten stuga – är aldrig sysslolösa. Det är alltid något som behöver fixas på huset eller i trädgården.”

Annars är det fyrhjulingar, flygplan och flugfiske som gäller.

”Jag är barnsligt förtjust i stridsflygplan och går gärna på flyguppvisningar. Flugfiske är också ett intresse och jag samlar även på gamla fiskerullar. Klenoden i samlingen är en röd ABU Ambassadeur från det första tillverkningsåret – 1952. Jag upptäckte den övergiven och skitig på en snickarbänk hos en kompis. Med lite upputsning och omvårdnad blev den hur fin som helst”, säger Stefan Wickström förtjust.

Snabbfrågor

Padda, laptop eller stationär? Padda.
PC eller Mac? Mac.
Morgon- eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska. Jag trodde jag skulle växa ifrån det, men jag är fortfarande morgontrött.
Havet eller skogen? Som utpräglad friluftsmänniska kan jag inte välja, därför båda.
Fotboll eller ishockey? Hockey.
Hund eller katt? Katt.
Favoritapp? Spotify.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!