Sandra Viktorsson - Midcon
Ricoh Karlskrona Sandra Viktorsson

9 april, 2018

Sandra Viktorsson

Bokslukande administratör

På sitt första jobb lärde sig Sandra Viktorsson nyttan av arbetsrotation. Det tog hon med sig till Midcon i Karlskrona. Efter att bytt uppgifter i bolaget några gånger fick hon så småningom ansvar för ekonomi och administration. Och där har hon stannat.

”Det var ju kanske inte så konstigt, med tanke på att det var det jag en gång utbildade mig till när jag läste handel och ekonomi på gymnasiet i Ronneby”, resonerar Sandra.

Redan under studietiden fick hon in en fot på vägkrogen Galtsjön, som ligger vackert vid sjön med samma namn en bit väster om Ronneby. Där hade hon sommarjobb, knäckte extra på helgerna och gjorde sin praktik. När skolan var avklarad blev det en anställning av bara farten.

Arbetsuppgifterna var skiftande. ”Jag jobbade bland annat i köket, som kallskänka och i serveringen. Det var roligt, lärorikt och gav många goda erfarenheter.”

Efter en mammaledighet bytte Sandra bransch och började istället som innesäljare på Midcon. Snart bytte hon till servicesidan och blev servicekoordinator innan hon slutligen hamnade i administrationen. ”På så sätt har jag lärt mig verksamheten inifrån och ut. Det är förstås till nytta idag när jag ska förstå och hjälpa kollegorna på fältet med deras utmaningar”, säger Sandra.

Fritiden tillbringar hon helst med familjen – gärna på resande fot.

Resmålen behöver varken vara långväga eller exotiska, framhåller Sandra. ”Vi har en husvagn på Öland och en liten motorbåt för dagsturer i skärgården. Därutöver kan det bli en långhelg i Göteborg eller en skidresa till fjällen. Kortsemestrar är ett utmärkt sätt att komma bort från vardagslunken och ladda batterierna.”

Står inte den möjligheten till buds tar Sandra Viktorsson gärna sin tillflykt till en deckare eller kriminalroman: ”Ljudböcker är jättebra och funkar lika bra i bilen som i båten, ja till och med på jobbet när man gör enklare rutinarbeten”, konstaterar hon.

Snabbfrågor

Padda, laptop eller stationär? Laptop.
PC eller Mac? PC.
Morgon- eller kvällsmänniska? Både och, har varken problem med att stiga upp eller sitta uppe.
Havet eller skogen? Havet.
Fotboll eller ishockey? Ishockey.
Hund eller katt? Har haft båda, men nu är det bara fiskar.
Favoritapp? Storytel.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!