Ny VD på Midcon AB - Midcon
Andreas Paulsson Karlskrona1

19 maj, 2017

Ny VD på Midcon AB

Hej Andreas Paulsson, du har just tillträtt som ny VD för Ricoh Corporate IT Partner Sydost, som ansvarar för regionen Blekinge-Kalmar-Kronoberg län. Berätta, vem är du?

37 år gammal, hemmahörande i Karlskrona och uppvuxen på landet i en företagarfamilj som alltid haft entreprenadsverksamhet inom skog. Lever med min sambo Amanda sedan 16 år tillbaka och har en son på 2,5 år som betyder allt för mig. Jag äger och förvaltar också en del skog i Blekinge och har även en del andra investeringar, såväl onoterade som noterade i portföljen. Senaste investeringen jag gjort är i Ricoh Corporate IT Partner Sydost.

Innan jag tillträdde som VD på Ricoh Corporate IT Partner Sydost så arbetade jag med tjänste- och affärsutveckling som Solution Area Manager inom ITS-området på Konica Minolta. Som ansvarig för IT-erbjudandet arbetade jag aktivt med att göra tjänster både köp- och säljbara. Fokus har för mig hela tiden varit att sätta kunden i främsta rummet, leverera smarta, effektiva tjänster som underlättar vardagen för kunderna och ger ett mätbart mervärde. Under mina 12 år på Konica Minolta/Koneo har jag haft olika roller men alltid med sälj och marknad i fokus. Därtill i en  miljö där dokumentområdet varit tongivande.

Vad står överst på agendan för dig nu som ny VD?

Vi kommer nu genomföra en strukturöversyn av bolaget och inventera befintligt erbjudande med avsikt att vässa det ytterligare. Det vi lägger till skall på ett logiskt sätt passa in i vårt kundsegment. Det skall vara helt naturligt för en kund som idag bara köper klassisk MFP att även ge oss förtroende inom digitalisering av dokument, IT-drift/cloud och IT-säkerhet. Det finns gott om kompetens i företaget som jag kommer arbeta med att synliggöra ytterligare i vårt erbjudande. Jag vill också effektivisera verksamheten och se över kostnader, då jag försöker implementera ett ’lean’-tänk i allt jag gör. Ständig förändring, förbättring och effektivisering tror jag är helt avgörande för att överleva i en så pass tuff bransch som vår.

Hur ser du på regionen, vilka möjligheter finns det i Blekinge-Kalmar-Kronoberg?

En mycket spännande region! Linnéuniversitetet i Växjö/Kalmar och Blekinge Tekniska Högskola borgar för fortsatt tillväxt och medför att det finns en tillströmning av unga människor som tar sig an livet och utbildning i vår region, vilket i sin tur får en mycket positiv inverkan på företagsklimatet. Det är också allmänt bra drag i näringslivet. 

Ser du några utmaningar i regionen, och hur tänker du tackla dem?

Det skulle väl vara att konkurrensen är knivskarp så det gäller verkligen att ha ett bra utbud och hela tiden våga förändra och effektivisera allt man gör.

Hur ser du på branschens framtid?

Hela Dokument- och IT-branschen går mot tjänst. Att prata capex ute hos kunderna är svårare än opex. Vinnaren är den som har tjänster som tillåter kunderna att skala upp och ner i symbios med hur dom utvecklas. Det ställer krav på hur man utformar leveranser och tjänster. Att ha en ständig förbättring som kultur och stort kostnadsmedvetenhet kommer också vara avgörande för vilka företag inom branschen som finns kvar om 10 år.

Vad gör du helst på fritiden?

Förutom att tillbringa tid med familjen så  blir det en del tid i skogen som jag ibland även arbetar praktiskt med.  Annars så älskar jag alpin skidåkning och båtliv. Vi har verkligen en fantastisk skärgård i Blekinge och den upplevs bäst från båt. Aktier och investeringar är ett annat stort intresse som bland annat tar sig i uttryck genom min stora konsumtion av finanstidningar.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!