Niklas Hedin - Midcon
Ricoh Vaxjo Niklas Hedin

6 april, 2018

Niklas Hedin

En säljare att räkna med

På papperet är Niklas Hedin säljare på Midcons kontor i Växjö. Ändå hamnar han allt som oftast – både på jobbet och på fritiden – i rollen som projektledare. Men det är kanske där man hör hemma om man är extremt lösningsorienterad.

Även om Niklas har haft flera anställningar i olika branscher, så har de alla handlat om att sälja.

”Mina första lärospån gjorde jag i min morbrors möbelfirma innan jag gick vidare till Enirokoncernen och blev telefonförsäljare på Din Del. Där fick jag en riktigt vass säljutbildning genom Eniro Business School. Den har jag haft väldig nytta av allt sedan dess”, berättar Niklas.

På Midcon jobbar Niklas med bolagets hela produktportfölj – från dokumenthantering till IT-infrastruktur och kommunikationslösningar. Kunderna är framförallt små och medelstora bolag i den privata sektorn.

”Eftersom jag inte är någon teknisk expert måste jag vara noga med att lyssna in kundens behov och sedan hitta den nödvändiga kompentensen bland mina kollegor och hos våra leverantörer. Det gäller att kunna vara lite av projektledare när man ska para ihop rätt personer med rätt lösningar och se till att alla får den återkoppling de behöver”, noterar han.

På sin lediga tid lyckas Niklas ofta landa i samma roll.

”Familjen köpte en lite gård för några år sedan och alla som äger ett hus vet att det är ett projekt i sig med underhåll, om- och tillbyggnader, trädgård och allt det andra. En gård är samma sak, bara mycket mer”, menar han.

Likadant är det på fotbollsplanen. Niklas är spelande assisterande tränare i division 5-laget LEIF, det vill säga Liatorp Eneryda IF. ”Som defensiv innermittfältare är det jag som styr och ställer i försvaret – och det är ju också ett slags projektledarroll”, konstaterar han roat.

Matematik är ett annat intresse. ”Jag har alltid varit jäkligt duktig på huvudräkning och behöver sällan ta fram miniräknaren. Häromåret läste jag till och med in några högskolepoäng matematik.”

Niklas Hedin är med andra ord en säljare att räkna med.

Snabbfrågor

Padda, laptop eller stationär? Laptop.
PC eller Mac? PC.
Morgon- eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska.
Havet eller skogen? Skogen.
Fotboll eller ishockey? Fotboll – alla dagar i veckan.
Hund eller katt? Hund.
Favoritapp? TV-matchen.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!