Mattias Segerberg - Midcon
Ricoh Karlskrona Mattias Segerberg

30 januari, 2018

Mattias Segerberg

Mjukvarutekniker som gärna går på djupet

Fritiden ägnar han gärna åt att fara kors och tvärs över jorden, företrädesvis till USA. Men 25 år i IT-branschen har också varit en resa. Mattias Segerberg på Midcon i Växjö har kunnat följa den ursprungliga kopiatorns utveckling från enfunktionsmaskin till dagens avancerade dokumentbehandlingscentraler med tillhörande mjukvaror.

Sannolikheten för att den snabba tekniska utvecklingen ska bromsa in är obefintlig, anser han: ”Digitaliseringsprocessen pågår för fullt och kommer inte att avta på något sätt – jag tror vi får fler och fler molnkopplade verktyg och appar för att dela information.”

Det är inget som bekymrar honom, tvärtom. ”Det finns redan massor av spännande grejor, så det blir bara roligare och roligare.”

Efter tekniskt gymnasium och en tvåårig högskoleutbildning i elektroteknik började han en yrkesbana som servicetekniker. ”Sedan dess har jag jobbat mig igenom alla led och är idag en renodlad mjukvarutekniker. Min huvudsakliga arbetsuppgift är installation, drift och underhåll av digitala arbetsplatser främst med inriktning på utskrifter och olika typer av scanning”, sammanfattar Mattias.

Viljan att alltid förbättra och förenkla kundernas vardag är en drivkraft i jobbet, fortsätter han. De kommande månaderna kommer mycket att kretsa kring förberedelser för att kunna hantera de krav som kommer med EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR.

”Den nya lagen kräver förändringar i kundernas IT-plattformar men många gånger också en total genomlysning av företagens arbetssätt”, menar han. Då är det tryggt att kunna luta sig på en världsledande leverantör som Midcon, vars tekniska lösningar alltid ligger i framkant.

Så mycket semesterresor har det emellertid inte blivit för Mattias det senaste året. 2016 köpte han hus i Växjö och har sedan dess ägnat all ledig tid åt att renovera och bygga om. Men nu börjar det bli färdigt.

Och då bär det kanske av till Egypten, Cypern eller någon annan plats med dykvänliga vatten.

Snabbfrågor

Padda, laptop eller stationär? Laptop.
PC eller Mac? PC.
Morgon- eller kvällsmänniska? Morgonmänniska.
Havet eller skogen? Skolgen.
Fotboll eller ishockey? Fotboll.
Hund eller katt? Katt.
Favoritapp? Blocket. En fantastisk app som visar att den enes skräp är den andres fynd.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!