Mats Svensson - Midcon
Midcon Mats Svensson KH

27 juni, 2022

Mats Svensson

Hemvändare och återvändare

Grattis Mats Svensson till nya jobbet som senior kundansvarig på Midcon. Och välkommen tillbaka, är väl bäst att tillägga?

Tack för det och det är helt riktigt. Jag jobbade på Midcon i många år innan jag slutade år 2016 för att istället spela med bortalaget i några år. Men nu är jag tillbaka och det känns väldigt bra.

Vad fick dig att återvända?

De senaste åren har Midcon renodlat sin verksamhet och utvecklat IT-portföljen på ett spännande vis. Det är struktur, ordning och reda på ett sätt som tilltalar mig väldigt mycket. Idag finns ett helt annat fokus på IT-tjänsterna och tillsammans med våra kunderbjudande kring dokumenthantering och mötesteknik så täcker vi stort sett in alla behov som små och medelstora företag kan ha på sin IT-miljö. Vi kan förse kunderna med rätt redskap och rätt verktyg för att de ska ta sig igenom vardagen utan krångel. 

Var och en av våra tjänster har dessutom utarbetade arbetsbeskrivningar och arbetsflöden vilket betyder att kunderna enkelt kan se och förstå vad som ingår i köpet. Lägg därtill vår alldeles utmärkta webbshop där de kan handla på egen hand men ändå har tryggheten i att ha handlat lokalt om något problem uppstår.

Berätta lite om din roll i företaget?

Min främsta uppgift är försäljning och att skapa nära och förtroendefulla relationer till våra kunder. Ett annat viktigt uppdrag blir att återuppbygga Midcons verksamhet och närvaro i västra Blekinge, så förhoppningsvis ska jag inte behöva vara ensam här på Karlshamnskontoret länge till. Vi har ett väldigt konkurrenskraftigt erbjudande så vi har alla möjligheter att hitta nya kunder, inte minst bland små och medelstora bolag som ju är vårt prioriterade segment. 

Vad kan kunder och kollegor förvänta sig av dig?

Med över 20 år i branschen har jag bra koll på allt från IT till mötesteknik och dokumenthantering. Dessutom är jag ursprungligen IT-tekniker och har arbetat med installationer och på så vis har jag också sett båda sidor av försäljningen. Eftersom jag aldrig riktigt släppt greppet om teknik har jag en väldigt god produkt- och tjänstekännedom, vilket är till stor nytta för både mig och kunden. På likande sätt hoppas jag att min långa erfarenhet kan hjälpa till att lyfta kollegorna och att vi kan vidareutvecklas tillsammans.

Vilka är de stora utmaningarna i branschen för tillfället?

Mycket kretsar kring säkerhet, intrångsskydd och att skydda nätverksflöden. Många har dessvärre inte insett hur sårbar deras IT-miljö är, så där finns det massor kvar att göra. 

Till sist, vad gör du på din lediga tid?

Allra helst snickrar jag något till trädgården eller renoverar något. Vi har ett trettio år gammalt hus där vi har renoverat allt under de gångna tio åren. Senaste projektet var ett växthus.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!