Linus Svensson - Midcon
Ricoh Karlskrona Linus Svensson

13 april, 2018

Linus Svensson

Säljare med puck, boll och järnnia

Tid är pengar, heter det. Och för Linus Svensson handlar jobbet som IT-säljare på Midcon om att frigöra tid åt sina kunder; tid som de kan använda till att förbättra kärnverksamhet och lönsamhet.

För att lyckas och vara en framgångsrik säljare gäller det att vara påläst och ha en god uppfattning om vad kunden gör. ”Det som kunden säger sig vilja ha är ju långt ifrån alltid det som kunden verkligen behöver”, förklarar Linus.

”Men om jag lyssnar och sätter mig in i kundens verksamhet kan jag göra en grundlig behovsanalys och sedan erbjuda en fungerande lösning som är till nytta för kunden”, fortsätter han. ”Då gäller det att ha identifierat såväl möjligheter som hot och anpassa erbjudandet därefter.”

Några genvägar finns det inte. ”Varje kund är unik med unika behov, vilket förutsätter att man kan skräddarsy lösningarna. Utmaningarna varierar hela tiden och ingen dag är den andra lik, vilket gör jobbet som IT-säljare väldigt stimulerande”, konstaterar Linus.

Arbetet kan också vara krävande, medger han. Utvecklingen är snabb och kunderna förväntar sig att man hänger med. ”Belöningen är förstås att jag kan vara med på deras resa och se företagen växa och utvecklas. Det är riktigt häftigt.”

Fritid för Linus är lika med sport.

Sedan tre fyra år är det nästan bara golf som gäller, företrädesvis på Carlskrona Golfklubbs bana på Almö. Men länge var Linus aktiv hockeyspelare i Krif och Mörrum för att senare övergå till att vara spelare och assisterande tränare i fotbollslaget Listerby IK.

”Jag har alltid varit storkonsument av sport. Antingen som deltagare eller som åskådare i TV-soffan. Jag är en hängiven Newcastlesupporter, så det blir mycket Premier league på TV, liksom NHL-hockey och golf.”

Det hindrar inte att udda evenemang kan locka honom: ”När jag fick chansen ställde jag givetvis upp i SM-deltävlingen i sten-sax-påse”, avslöjar Linus Svensson.

Snabbfrågor

Padda, laptop eller stationär? Laptop.
PC eller Mac? PC.
Morgon- eller kvällsmänniska? Kvälls-, för att inte säga nattmänniska.
Havet eller skogen? Skogen.
Fotboll eller ishockey? Fotboll. Och hockey. Och golf.
Hund eller katt? Hund.
Favoritapp? Acast, en app för poddar.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!