Johan Larsson - Midcon
Ricoh Medarbetare Johan Crop

22 januari, 2019

Johan Larsson

Affärsstöd – ny chefsroll på Midcon

Hej Johan Larsson, du har precis börjat på Midcon i Karlskrona där du har tagit dig an en helt ny funktion – Chef, affärsstöd. Förklara vad det är du ska göra?

Enkelt uttryckt handlar det om att utveckla och effektivisera våra affärsprocesser till nytta för både oss och våra kunder. Internt ska jag hjälpa både tekniker och säljare med såväl praktiska som strategiska affärsfrågor i syfte att förbättra våra rutiner och affärsmodeller.

Gentemot externa parter kan min roll sägas vara ett slags avancerad projektledare där jag är med och identifierar vilka slags lösningar kunden behöver, hur de bäst implementeras och sedan håller jag koll på att vi verkligen levererar det vi har lovat. Jag ska med andra ord finnas med som ett affärsstöd på alla håll och kanter.

Vilka kvalifikationer var det som gjorde att just du fick jobbet och varför valde du att ta det?

När jag gått färdigt min utbildning i datavetenskap på Blekinge Tekniska Högskola började jag som IT-konsult, först på ett företag i Kalmar och sedan ett i Karlshamn. Eftersom mitt intresse alltid legat mer åt strategiska frågor och övergripande uppdrag valde jag efterhand att jobba mer och mer med generella uppgifter – som projektledning eller som ansvarig för olika typer av interna system.

Jag har tidigare varit med om att bygga upp den här sortens affärsstöd och att få chansen att göra det igen och förhoppningsvis göra det smartare, snabbare och bättre var en utmaning jag inte kunde tacka nej till. Efter nästan 12 år i branschen har jag samlat på mig mycket erfarenhet och jag ser verkligen fram emot att få sätta den och mig själv på prov.

Dessutom tror jag att Midcon är precis rätt företag för det här uppdraget.

Hur menar du då?

Det finns ett driv och en uttalad ambition att anta de utmaningar som bolaget och hela branschen står inför. Jag tycker det ska bli otroligt spännande att jobba i en organisation som vill förändring och ser fram emot att göra nya saker.

Hur kommer kunderna att märka förändringarna?

I mitt arbete – oavsett vilken roll jag har haft – har jag alltid varit väldigt noggrann med att kunden ska var nöjd med det jag levererar. Ett viktigt mål med den nya affärsprocessen är just att säkerställa högsta möjliga kvalitet i allt kunderna köper av oss, så förhoppningsvis kommer vi kunna ytterligare förstärka vår profil som en stabil och tillförlitlig IT-partner.

Slutligen, vad gör du på din fritid?

Hela familjen reser gärna utomlands för att se och upptäcka andra saker. Till vardags blir det ganska stillsamt, så stillsamt det nu kan bli med två barn i förskoleåldern. Men jag försöker hinna med lite träning – löpning eller annan fysträning – när tiden medger.

Mina meriter som fotbollsspelare är blygsamma, men som deltagare i en supporterturnering har jag spelat både på gamla Highbury och på den nya Arsenal Stadium. Det är det inte många andra svenskar som kan skryta med.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!