Joakim Håkansson - Midcon
Joakim Håkansson Växjö

27 juni, 2022

Joakim Håkansson

Senior kundansvarig med högt ställt sikte 

Hallå där Joakim Håkansson och grattis till det nya jobbet som senior kundansvarig åt Midcon i Växjö. Hur kommer det sig att en rutinerad säljare med erfarenhet från flera branscher väljer att jobba åt en IT-leverantör?

Tack för det. I grund och botten är jobbet det samma – oavsett bransch. Det handlar om att hjälpa kunderna att hitta lösningar på deras utmaningar, se till att de kan arbeta effektivare och att utveckla sina verksamheter och sin affärsnytta. 

Du får det att låta så enkelt!

Mja, för att lyckas måste jag skaffa mig en grundlig förståelse om kundernas verksamhet och det kan jag bara få genom att ställa många och ibland lite tuffa frågor och sedan ta till mig deras svar. Att jag tidigare har jobbat med bland annat försäkringar och annonsförsäljning ger mig en bredd och en erfarenhetsbas som gör att jag ofta har lätt att förstå olika kunders situation. 

Men det kräver inlevelse och en hel del arbete för att jag och kunden tillsammans ska kunna hitta den bästa vägen framåt. När vi väl kommit så långt gör Midcons gedigna produkt- och tjänsteportfölj resten av resan ganska enkel. Vi har en bredd i vårt erbjudande som täcker in det mesta som ett företag kan tänkas behöva. Det underlättar ju en del.

Arbetssättet verkar kräva en hel del kundkontakter. Är du en väldigt social person?

Jo, jag skulle beskriva mig själv som social, öppen och enkel att ha att göra med. Jag brinner för att träffa människor och för att få ta mig an deras utmaningar. Det är kanske en förutsättning i det här jobbet om det ska gå smidigt och bli framgångsrikt. Även om det är väldigt många möten, så tycker jag alltid att det är lika roligt och spännande. Det blir ett nytt kapitel varje gång!

Vad fick dig att fastna för Midcon som arbetsgivare?

Jag insåg tidigt att Midcons företagsvision rimmar väldigt bra med vad jag själv tycker och tänker kring vad som är viktigt i arbetslivet.  Här finns en väldigt god lagkänsla och en uttalad vilja att arbeta långsiktigt med att ständigt förbättra personalen och arbetsplatsen. Det skapar en trygghet och en stabilitet bland oss anställda, vilket jag tror att även kunderna märker och har nytta av.

Slutligen, vad gör du när du inte är på jobbet?

Antingen umgås jag med familjen och med barnen och bonusbarnen, eller så ägnar jag mig åt innebandylaget Hovshaga AIF här i Växjö. Jag har själv varit aktiv men tiden som spelare är förbi. Idag är jag allt från tränare och materialare till sportchef till marknadsförare åt klubben. Vi spelar i den tredje högsta serien i landet, Division 1. Men målsättningen är att bygga en organisation, främst med egna produkter, som gör att vi kan lyfta oss ytterligare en nivå. Så siktet är högt ställt – på jobbet och på fritiden.

Ett annat intresse är italiensk fotboll. Jag åker gärna till Italien för att se på matcher och allra helst när Inter spelar. För många år sedan när var jag i Milano för att se derbyt mot Milan fick jag möjlighet att göra en high-five med den brasilianske storstjärnan Ronaldo. Det är nog enda gången jag blivit lite starstruck. 

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!