Jesper Strömsten - Midcon
Ricoh Karlskrona Jesper Stomsteen

30 april, 2018

Jesper Strömsten

Jesper Strömsten, serviceteknikern som sa tack för kaffet.

Nyfikenhet och lite djärvhet. Det är egenskaper som har tagit Jesper Strömsteen från handel över till kaffemaskiner och vidare till servicetekniker för multifunktionsmaskiner för dokumenthantering.

För tio år sedan åkte Jesper ut för att serva en kaffemaskin på Midcon. Han åkte därifrån med ett nytt jobb.

”Under arbetet kom jag i samtal med chefen och uppenbarligen gillade han hur och vad jag svarade på hans frågor och hur jag agerade gentemot honom som kund. Det slutade med att han erbjöd mig ett jobb.”

Att byta till en helt annan bransch med betydligt större och mer komplicerade maskiner var inte helt enkelt, medger Jesper. ”Men man måste våga. Är man dessutom vetgirig och har duktiga kollegor som generöst delar med sig av sina stora kunskaper så går det i princip att lösa alla problem – på egen hand eller med hjälp av någon av jobbarkompisarna. Jag vet att det finns fantastiska resurser i företaget som jag alltid kan falla tillbaka på.”

Den goda samarbetsandan är något Jesper tror att också kunderna märker och har glädje av. ”Den bidrar starkt till att vi kan hålla den höga servicenivå vi gör.”

Fritiden tillbringar Jesper gärna med golfklubba eller fiskespö.

Innan barnen kom var han aktiv golfare och tävlade en del. Som bäst var han nere på 1 i handicap. ”För att hålla den klassen måste man spela mycket. Idag behöver jag några extra gubbslag”, erkänner Jesper.

Men ingenting slår fiske när det gäller avkoppling, tycker han.

Ofta är det gädda som gäller, men även regnbåge och öring. Flugorna binder han gärna själv. Det är ett bra sätt att odla sin kreativa sida, tycker Jesper. Sedan är det bara att dra på sig vadarbyxorna eller sätta sig i båten för att ge sig hän.

”Alla dåliga tankar, all stress och press lämnar jag vid strandkanten”, säger Jesper Strömsteen.

Snabbfrågor

Padda, laptop eller stationär? Laptop.
PC eller Mac? PC.
Morgon- eller kvällsmänniska? Morgon – om golf eller fiske hägrar.
Havet eller skogen? Havet och skärgården.
Fotboll eller ishockey? Ishockey.
Hund eller katt? Kanin.
Favoritapp? Visma lön, Youtube.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!