IT-konsult som älskar att vara på väg - Midcon

8 februari, 2023

IT-konsult som älskar att vara på väg

Hej Joel Svensson och grattis till ditt nya jobb som IT-konsult på Midcon. Kan du berätta hur och varför du hamnat där du är?

Tack för det. Jo, det var faktiskt en av kollegorna som lockade mig att börja på Midcon. Vi arbetade tillsammans på ett annat större IT-bolag i regionen innan han bestämde sig för att flytta tillbaka hit till Midcon. Att han fanns på plats var en stor del i erbjudandet. Eftersom just vi skulle jobba mycket ihop gick det bara inte att säga nej.

Vad är det med Midcon som är så oemotståndligt?

Det korta svaret är närheten till kunderna. Stora konsultfirmor tenderar att fokusera på stora kunder, vilket kan bli lite anonymt och lite enformigt. På Midcon är det mer blandat. Många uppdrag handlar om att hjälpa småföretagare med bara en eller några få anställda. För mindre kunder är det ofta oerhört viktigt med en snabb och effektiv IT-support, eftersom de inte har någon egen kompetens på området. Ett problem som på ytan kan ses som ett mindre avbrott eller störning kan vara katastrof när man är så få anställda. Det känns bra att de kunderna som är väldigt små, också kan få snabb hjälp med problem eller med att utvecklas. Bara för att man är få anställda ska inte det betyda att man är mindre viktig som kund. Och för mig som konsult betyder fler kunder större variation i mitt arbete. Inte bara variation av utrustning och teknik, men också på människor – det är lika roligt att träffa många olika människor som att hålla på med teknisk utrustning. På en och samma dag kan jag besöka en skola, en fabrik och en vårdcentral. Visst, det kan vara en utmaning, men det är också det som är så oerhört stimulerande.

Hur kan du hantera så många olika uppdrag?

Under min utbildning på högskolan i Jönköping låg fokus på nätverk. Men efter åtta år i branschen har jag i alla fall rört eller varit i kontakt med det mesta – från att konfigurera datorer, bygga nätverk, få i gång skrivare till att sätta upp routrar, brandväggar, servrar, kameraövervakning och WiFi. Det betyder att jag också har sprungit på många problem som kan uppstå i en komplex IT-miljö. Så med tiden har jag lärt mig en och annan specialare, sådana där som de inte lär ut på högskolan. Det kan till exempel handla om att hitta på ett sätt att koppla in en 15, 20 år gammal industrimaskin på ett intranät. För sådant finns det inga manualer. Men när man lyckas och märker hur tacksam kunden blir, så blir man givetvis både stolt och glad.

Om du får en stund över från jobb och datorer vad gör du då?

Då sitter jag vid min egen dator! Men då är det spel som gäller, Counter-Strike i första hand. Vi är några kompisar som spelat mycket tillsammans i flera år, vi har nått den högsta ranken som är möjlig i spelet. Ett annat stort intresse är bilar. Jag testar gärna olika märken och modeller, så bilbytena kommer ganska tätt, men jag har också favoriter som stannar länge. Och sedan råkar det passa utmärkt bra att vara kringresande IT-konsult om man älskar att köra bil.

Tack för samtalet Joel och varmt välkommen till Midcon.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!