Fredrik Sörensson - Midcon
Fredrik Sorensson Karlskrona Pnn8zzgrkhrkjs2tbvlxchavgvaqqbtyi85wq8yb8w

19 september, 2022

Fredrik Sörensson

Fredrik ordnar en ström av möten

Hallå där Fredrik Sörensson, börjar du bli varm i kläderna på ditt nya jobb som installatör och montör av mötesteknik på Midcon?

Jo tack. Det har varit full rulle sedan jag började i påskas. Jag har lärt mig nya saker och skaffat nya erfarenheter nästan varje dag, vilket varit slitigt men samtidigt väldigt roligt och inspirerande. Vi har ju väldigt många produkter i vår portfölj och det tar ju lite tid innan man känner till alla. Jag har redan upptäckt en hel del saker som jag inte en visste att de fanns.

Vad är det du gör, rent praktiskt?

En stor del av arbetstiden går åt att montera upp skärmar, högtalare, kameror, mikrofoner och annan audiovisuell utrustning ute hos våra kunder. Men jobbet börjar egentligen i ett tidigare skede när jag tillsammans med vår säljare analyserar de behov som kunden har och utifrån det försöker att hitta en bra lösning till ett bra pris. Vi måste ju förstå vad det är kunden önskar, undersöka om att det går att lösa på ett vettigt sätt och sätta ihop vår leverans utifrån det. I det läget har jag också ovärderlig hjälp från mina mer erfarna kollegor. Att sedan montera och installera grejorna är den enkla biten.

Enkelt? Har du jobbat med sådant här tidigare?

Både ja och nej. I grund och botten är jag elektriker med 15 år i branschen, så kabeldragning är jag ganska van vid. Jag var anställd på en ganska liten firma, vilket betyder att man måste vara väldigt allsidig, självständig, kreativ och lösningsinriktad. Det är kunskaper och erfarenheter jag tagit med mig till Midcon och som jag tror att även mina nya kunder och kollegor kan ha nytta och glädje av.

Varför valde du att byta arbetsgivare?

När jag fick frågan av Midcon tänkte jag ”varför inte?” och jag insåg att det skulle vara roligt att prova något nytt. Under våra samtal fick jag dessutom ett väldigt starkt förtroende för Midcon, dess målsättningar och på det sätt som företaget drivs. Här är alla väldigt måna om att det ska går bra för företaget och för oss anställda – oavsett vilken position vi har och oavsett om vi är gamla eller nya på jobbet. Ett lite större företag innebär också att man kan slippa en del administrativt arbete och istället koncentrera sig på det man är bra på.

Till sist, vad gör du när du inte arbetar?

Jag ägnar mig gärna åt familjen och mina tre barn. Blir det en stund över försöker jag spela lite padel, däremot blir det allt längre mellan golfrundorna. Några byggprojekt har det också blivit genom åren. När yngsta barnet föddes bestämde jag och min hustru att vi skulle bygga ett nytt och större hus. Det kan alltså bli en hel del kabeldragning också på fritiden.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!