Anders Viktorsson - Midcon
Ricoh Karlskrona Anders Viktorsson

8 april, 2018

Anders Viktorsson

Bilar, båtar och burkar

En bra dag på jobbet definierar Anders Viktorsson, servicechef på Midcon i Karlskrona, som en dag när han kan hjälpa kunder genom att agera bollplank i beslut och frågor som kan underlätta för dem i deras kärnverksamhet. En bra ledig dag är en dag på sjön med familjens lilla hardtopbåt eller i husvagnen på Öland.

Redan i början av 1990-talet tog Anders sina första steg i kontorsvarubranschen. Då handlade det mest om att leverera och montera kontorsmöbler. Men efter ett par år fick han möjlighet att bygga vidare på sin el- och teleutbildning från gymnasiet genom Compaqs systemingenjörsprogram. Därefter har det blivit ett antal fortlöpande vidareutbildningar för att hålla kompetens och kunskaper på topp.

”Med åren har jag skaffat en väldigt bred och gedigen erfarenhet. Mångsidigheten gör det lättare att se lösningar på olika slags utmaningar. Det har ju självfallet kunderna nytta av, men även kollegorna som ibland behöver stöd och råd i kniviga situationer.”

Rådgivning blir också en allt viktigare del av affärerna, menar Anders. ”IT är inte längre bara datorer och andra maskiner. I väldigt hög grad handlar det om att kunna leverera olika typer tjänster som får kundernas vardag att fungera smidigt och effektivt. Därför försöker jag också alltid finnas till hands om det dyker upp några frågor eller funderingar”, resonerar han.

Fritiden tillbringar Anders helst tillsammans med familjen. Gärna med dagsturer i skärgården med den egna båten eller med husvagnen på Öland. Bilintresset får dock stå tillbaka för tillfället. Liksom även ölburkssamlandet.

”Uppe på vinden har jag en samling plåtburkar från 1970- och 1980-talet som jag fick ihop när jag var grabb. Nu ligger de i lådor, men en dag kommer de kanske fram igen”, funderar Anders Viktorsson.

Och ja, burkarna är tomma. Tyvärr.

Snabbfrågor

Padda, laptop eller stationär? Laptop.
PC eller Mac? PC.
Morgon- eller kvällsmänniska? Varken eller, jag fungerar bäst 08–20.
Havet eller skogen? Havet.
Fotboll eller ishockey? Skidor.
Hund eller katt? Ingen av dem.
Favoritapp? Blocket.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!