Mötesteknik med kvalitet - Midcon

S-GROUP Solutions

Mötesteknik med kvalitet

På S-GROUP Solutions i Karlskrona är videokonferenser sedan länge en viktig del av vardagen. Det är både praktiskt och nödvändigt eftersom bolaget har sin verksamhet spridd på flera orter i Sverige och systemutvecklingen finns både i Karlskrona och i Litauen på andra sidan Östersjön.

Samarbetet med kollegorna i Litauen är tätt och intensivt. Tre produktchefer i Sverige leder varsin grupp med utvecklare i Litauen, vilket ställer krav på återkommande avstämningar och koordinering.

”Tidigare hade vi videoutrustning av varierande kvalitet i olika konferensrum”, berättar Maria Nilsson som är ekonomichef på S-GROUP Solutions. ”Men eftersom hög kvalitet på ljud och bild är särskilt viktigt när man diskuterar på ett främmande språk var rummet med den bästa anläggningen i princip alltid uppbokat. Det blev en flaskhals, därför bestämde vi oss för att rusta upp samtliga rum.”

Uppdraget gick till Midcon som levererade och installerade kameror, bildskärmar, högtalare och övriga tillbehör i sammanlagt sex konferensrum.

”Vår beställning var ganska allmänt hållen. Vid sidan av kraven på hög ljud- och bildkvalitet ville vi ha ett system som var enkelt, lätthanterligt och med ett minimum av sladdar”, säger Maria. ”Midcon plockade fram en lösning som hade en bra balans mellan pris och funktion. Avgörande för att de lyckades så bra var att de tog sig ordentlig tid att lyssna på våra önskemål och kunde på så vis skaffa sig en god känsla för våra behov.”

Inledningsvis blev det en pilotinstallation i ett av de större konferensrummen för att se om allting fungerade som avsett. Därefter beställdes ytterligare en anläggning och till slut utrustades även de återstående lokalerna.

”Det är lätt att ha att göra med folket på Midcon och allt gick oerhört smidigt”, menar Maria. ”Slutresultatet har uppfyllt förväntningarna. Alla användare är väldigt nöjda, inte minst med att utrustningen är så användarvänlig”, intygar hon: ”Idag är det väldigt lätt för kollegorna att koppla upp sig och hålla korta improviserade ’stå-upp-möten’ för att reda ut en fråga eller ett problem.”

”Dessutom är det ett kostnadseffektivt sätt att arbeta. Det behövs inte många resor till och från Litauen med hotellövernattningar för medarbetarna för att betala utrustningen i ett av våra konferensrum. Ett ytterligare plus är förstås att vi samtidigt minskar vår miljöbelastning genom att minska mängden tjänsteresor – både utomlands och inom Sverige”, säger Maria Nilsson.

Om

S-GROUP Solutions

S-GROUP är en koncern som arbetar med programvaror för hantering av olika typer av geografisk information. Koncernen, med huvudkontoret i Gävle, omsätter drygt 400 miljoner kronor och har cirka 250 medarbetare i Sverige, Finland och Litauen. Dotterbolaget S-GROUP Solutions, med huvudkontor i Karlskrona, har ett 40-tal anställda och utvecklar IT-stöd inom kart- och planförsörjning samt kommunalteknik åt kommuner och myndigheter.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!