Krogen får rätt rätt med rätt IT-support - Midcon

Bergslagskrogen

Krogen får rätt rätt med rätt IT-support

Trilskande datorer och bråkiga skrivare är tidstjuvar och humörsänkare som i värsta fall kan dränera företag och företagare på såväl tid som energi och arbetsglädje. Omvänt kan en välfungerande och välservad IT-miljö underlätta arbetet och gynna affärsutvecklingen. Fråga Magnus Wernström på Bergslagkrogen i Ronneby.

Restaurang Bergslagkrogen har funnits sedan 1998 och tog sitt namn efter den stadsdel där den ursprungligen var belägen. År 2020 valde emellertid Magnus att flytta verksamheten till Ronneby golfklubbs lokaler strax söder om centrum.

Flytt i uppförsbacke

”De yttre omständigheterna var knappast idealiska för en flytt”, konstaterar Magnus med ett snett leende. ”Först var det pandemi och därefter kom kriget i Ukraina med allt det förde med sig av prisökningar och annat. Men det har ändå gått oerhört bra. Tack vare ändamålsenliga lokaler så har vi kunnat utveckla vår verksamhet och bredda vårt utbud. Idag har vi till exempel helt andra möjligheter att hysa stora event, som Ronneby stadsfest och Firmafesten. Sedan flytten har vi i princip dubblat vår omsättning”, berättar han.

Tillväxt innebär också mer administration och större krav på ordning och reda. Magnus insåg därför att det var dags att se över företagets IT-miljö. Budet gick till Midcon och det har han aldrig ångrat.

Kraft ur bekymmersfri IT-miljö

”Samarbetet med Rebecka Ideskog har fungerat från dag ett. Hon har kunnat se till att vi har rätt struktur på vår IT och att allt rullar på som det ska, oavsett om det gäller datorer och skrivare eller olika mjukvarulicenser och e-postadresser. Stödet från Midcon betyder enormt mycket och vi är väldigt trygga med deras service”, framhåller Magnus.

En bekymmersfri IT-miljö har också inneburit att Magnus kan ägna mer kraft och energi åt att styra den dagliga verksamheten och åt att vidareutveckla affärsidén med event, catering, bröllop och andra tillställningar. Bergslagskrogen levererar även fruktkorgar åt ett stort antal företag i Ronneby och leveransrundan ger Magnus många goda tillfällen att odla sin affärskontakter.

Skärmar som går plus

Rebecka såg även till att krogens digitala skärmar kom till bättre och mer effektiv användning.

”När vi köpte in skärmarna tänkte jag mig att de skulle ha ungefär samma funktion som på ett hamburgerställe, det vill säga att i stort sett bara visa matsedeln. Tillsammans med Rebecka och en extern leverantör har vi utvecklat konceptet. Nu har vi en väldigt dynamisk lösning där du kan välja att dela upp skärmen i olika rutor, anpassa varje ruta efter behov och visa stillbilder, filmer, sociala medier-flöden eller vad det nu kan vara”, förklarar Magnus.

Trots komplexiteten är systemet lättskött, menar han. Ett användarvänligt gränssnitt gör det enkelt att planera och schemalägga. Inte nog med det. ”Eftersom hanteringen går så lätt kan vi utan större arbetsinsats sälja reklamplats på våra skärmar här på krogen. Därför går faktiskt systemet numera med vinst”, noterar Magnus Wernström.

Om

Bergslagskrogen

Bergslagskrogen är en restaurang med stort utbud och hög kvalité på både varor och service. Restaurangen ligger på Ronneby Golfklubb och här serveras lunch sju dagar i veckan. Därutöver har krogen en bred cateringservice, och kan tillhandahålla allt från en enkel middag till bufféer, bröllopsmiddagar, julbord, fonduer och grillkvällar. Kockarna låter sig inspireras av alla världens kök och försöker alltid hitta det speciella som gästerna söker. Målet är alltid efter att ge gästerna en matupplevelse utöver det vanliga.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!