De sökte en multifunktionsskrivare men fick en helhetsleverantör av IT-tjänster - Midcon

TOP-konsult

De sökte en multifunktionsskrivare men fick en helhetsleverantör av IT-tjänster

Ska man vara på topp bland konsulterna i byggbranschen måste man givetvis se till att ha IT-tjänster på samma nivå. Men när TOP-konsult – eller Teknik och projekt i Växjö AB som det formella namnet lyder – först kom i kontakt med Midcon ville de ha hjälp med ett betydligt enklare ärende.

”Det var alldeles i början av 2018. Vi hade precis startat bolaget och var egentligen bara på jakt efter en multifunktionsskrivare och några datorer till det nya kontoret”, berättar Mattias Svahn, VVS-konsult och en av tre delägare i TOP-konsult. De övriga är Niklas Karlsson, specialist på bland annat projekt- och byggledning, och Andreas Magnusson, som i första hand arbetar med el- och brandlarmsinstallationer.

Niklas Hedin på Midcon svarade snabbt deras förfrågan. Mattias Svahn tyckte det såg bra ut och bokade ett möte. Det har han aldrig ångrat.

”Från första stund kände jag att vi kopplade kanonbra. Niklas var väldigt lyhörd och mån om att förstå våra behov och utmaningar för att kunna erbjuda bra lösningar. Vi hade kanske inte ägnat så mycket tankemöda på IT-drift och IT-tjänster. Nu såg Niklas till att vi fick en helhetsleverantör av IT-tjänster med bland annat backuper, övervakning, fjärrsupport, antivirus, Office 365 och Wifi som tjänst.”

Partnerskap med Dell ett extra plus

En begagnad A1-plotter följde också med i affären, liksom en driftsäker multifunktionsskrivare och ett antal Delldatorer med skärmar och dockningsstationer.

”Midcons nära partnerskap Dell var ett extra plus. Vi var alla vana sedan tidigare att jobba på just Dells datorer och visste att de har de processorer och den prestanda som krävs för att klara CAD- och 3D-ritningar”, förklarar Mattias Svahn.

Med all hård- och mjukvara på plats har de tre konsulterna kunnat koncentrera sig på sina affärer. Uppdragen trillar in i jämn takt och projekten kan handla om allt från lägenheter och affärslokaler till dagis, skolor och reningsverk.

Kontakterna med Midcon är fortsatt goda och täta.

Suverän service och support

”Service är A och O för oss. Det är en oerhörd trygghet att veta att folket på Midcon alltid är lätta att få tag på och att det är snabba med att hjälpa oss om något strular”, säger Andreas Magnusson. ”De få gånger vi stött på problem har Niklas raskt kunnat lösa dem – antingen genom att själv titta in på kontoret eller genom att kontakta någon av sina kollegor.

Framtida investeringar i företagets IT-miljö hamnar med all säkerhet också hos Midcon.

”Vi ser ingen som helst anledning att välja någon annan”, konstaterar Mattias Svahn på TOP-konsult enkelt.


Om

TOP-konsult

Teknik och projekt i Växjö AB (TOP) är ett konsultföretag med kompetens inom bygg, el och VVS. Bolaget tar sig an uppdrag som gäller såväl ny- som om- och tillbyggnad av alla typer av fastigheter. Företaget är främst verksamt i Växjötrakten men genomför även uppdrag i övriga Kronoberg samt i Kalmar, Skåne och Blekinge. Bolagets tre delägare – Niklas Karlsson, Andreas Magnusson och Mattias Svahn – har alla lång och gedigen erfarenhet från ett stort antal fastighetsprojekt av varierande omfång och komplexitet.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!