Videomötet -En lönsam investering nu och för framtiden - Midcon

Blogg

Videomötet -En lönsam investering nu och för framtiden

Uppdaterad 22 april, 2020

Vi befinner oss i en turbulent tid just nu med en pandemi som svept in över större delen av världen. Detta har påverkat alla branscher i olika utsträckning och med fler och fler restriktioner har detta öppnat för ett behov av nya sätt att möta kunder och medarbetare.

Vi på Midcon har länge sett fördelarna med att kunna genomföra schyssta videomöten och jobbar ständigt på att ta fram användarvänliga lösningar för dig som kund.

Spara tid och tjäna pengar

Att planera och genomföra ett fysiskt möte kan ofta vara svårare än man först tror. Det innebär att alla mötesdeltagare måste ta höjd för såväl restid som resekostnader och det ständigt pågående vardagspusslet privat. Små beslut i ett stort projekt kan ta veckor att fatta för att samtliga deltagare ska hitta en tillräckligt stor lucka i kalendern för det fysiska mötet. Här erbjuder videomötet ett effektivt komplement med minimal inskränkning i det pågående arbetet. Tiden som sparas kan användas på ett effektivare sätt än att bara ta oss från punkt A till punkt B.

Bättre kommunikation

Vid sidan om det fysiska mötet sker större delen av vår kommunikation idag via mail och telefonsamtal. Med hjälp av videomöten ges möjligheter till en större dynamik i samtalet, oavsett om det rör kunder eller kollegor. Kroppsspråk, ansiktsuttryck, gester och för att inte tala om att vi faktiskt kan se, rita och dela innehåll med varandra.

Rätt utrustning

En förutsättning för att kunna leva upp till dessa förväntade fördelar som de innebär med en större andel videomöten krävs så klart även rätt utrustning. Som tidigare nämnts här på bloggen tar det idag i snitt 14 minuter att starta ett videomöte. Det är här vi kan erbjuda smarta och användarvänliga produkter som gör era möten mer tidseffektiva. Midcons ambition är att utrustningen alltid ska vara lätt att använda och hålla en så pass hög kvalité vad gäller ljud och bild att ni hamnar så nära de fysiska mötet som möjligt.


Generation Z – personer som växt upp efter millennieskiftet

Förutom att dessa lösningar idag kan leda till ökad effektivitet i er organisation har vi också en framtid att tänka på, en framtid där det är viktigt att ligga steget före. Med tiden kommer en ny generation arbetstagare ut på marknaden med andra förväntningar än de vi är vana vid. ”Generation Z” är en generation som är uppväxta med smart teknik. De har förväntningar om att alltid kunna bära med sig sitt kontor mobilt och själva styra sin arbetstid. Det kommer det därför vara A och O att kunna erbjuda en smart arbetsplats för att behålla och attrahera nya medarbetare. Det ställer nya krav på arbetsgivare i olika branscher att ställa om. Vänta eller var redo?

Videomötet kommer inte helt att ersätta det fysiska mötet, men enligt oss på Midcon, är det ett vinnande komplement.

Johan Dahl

Midcon AB

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!