Utvandrarna -En resa mot nya ”moln” - Midcon

Blogg

Utvandrarna -En resa mot nya ”moln”

Uppdaterad 20 december, 2020

Allt var inte bättre förr även om vi kan förleda oss att tro det när information sköljer över oss konstant 24 timmar om dygnet.

Denna blogg handlar om att våga ta steget och att lämna det kända för att kliva in i nya outforskade möjligheter.

Idag är det svårt att föreställa sig vilka avgörande beslut som många tog i mitten av 1850-talets Sverige. I Wilhelm Mobergs berättelse om Karl-Oskar och Kristina från Ljuders socken i Småland är det väldigt målande beskrivet .

Den som någon gång varit trakten och ser alla dessa stenmurar, små åkerlappar, små stugor där man kanske delade på ett rum och en liten kokvrå kan förstå att det dagliga livet var fyllt av mycket slit, umbäranden och traditioner som var svåra att bryta. Ändå fanns det människor som hade en vilja, energi och förmåga, om än framtvingad att åstadkomma något annat. Att företa sig en resa, i många fall med garanterat stora risker, för att finna en annan framtid.

Vad har det här att göra med vår tid? I grund och botten är det den mänsklga drivkraften som leder oss fram till att utforska, anpassa, pröva, ta lite risker och möta framtiden.

Vi är i en rörelse framåt och har att omfamna den, ta till oss nya möjligheter och i Midcons fall bära ut det till dig i form av nya smarta tjänster skapade i en framåtblickande anda. I det nya ”normala” som egentligen pågått en längre tid ser vi att arbetsplatsen förändrar sig. Vi såg det innan pandemin och utvecklingen har accelererats på grund av den.

Vi kommer även i framtiden ha gemensamma kontor där vi träffas men vi kommer också att mötas i molnbaserade tjänster som till exempel Teams.

Det går att klä detta i ett språkbruk med målande beskrivningar som flexibelt, sårbart, sökbarhet, arbetsflöden, serverlöst men vad det egentligen handlar om är att skapa en enkelhet. Göra det möjligt att använda sin dator, mobila plattform för att hantera kommunikation både inom och utom din verksamhet.

En del i denna digitala värld är en produkt som heter Ricoh Smart Integration. Ricoh Smart Integration är en plattform som kopplar samman copyprintern eller kopiatorn som många fortfarande säger till den digitala världen. Vi föredrar att kalla enheterna multifunktionskrivare, ofta förkortat MFP. Ricoh Smart Integration ser till att tillgodose dina behov i ett och samma flöde. Multifunktionsskrivaren, trots sin icke digitala natur är numera ett nav för att hantera företagets fysiska och digitala kommunikation. Med Ricoh Smart Integration blir det enklare att få grepp på hur du får dina fysiska dokument digitala.

I det här finns också ett miljötänk kring att vi har ändliga resurser. Midcon vill hjälpa dess kunder att minska de volymer som skrivs ut, arkiveras i pärmar och för att inte tala om läggs i papperskorgar och soptunnor.

Vad det i sak handlar om är ganska bra beskrivet i vad vi gjorde hos en kund som just önskade en förändring – ville ta ett språng ut i det för dem lite okända, bryta en struktur och anpassa sig mer till de nya möjligheter vi kan leverera.

Kunden jag tänker på har kontor på väldigt många orter i södra Sverige, använder Microsoft 365 som plattform och arbetar helt utan egna servrar. Att hålla samman verksamheten innebar många utskrivna dokument, skicka brev med fakturor för attest, mängder med epost. Vilket i sin tur påverkades av när och hur den som mottog informationen kunde svara och göra det som behövdes.

Om dokument försvann var det ett tidskrävande arbete att finna vart det tagit vägen. Att söka och leta efter dokument i diverse olika pärmar på olika kontor var också en utmaning. När vi tillsammans gick igenom hur de nuvarande flödena såg ut, kom kostnader för papper, porto och tid upp som väsentliga.

Vi fick den här kunden att ta steget till Ricoh Smart Integration för att knyta samman alla kontoren. I den nya lösningen kan alla som har rättigheter komma åt utvalda platser som OneDrive och Sharepoint direkt från det intuitiva panel som multifunktionskrivarna är utrustade med. Att skanna in fakturor och få dokument direkt till rätt person och plats blev med lösningen mycket enklare. Alla dokument finns återsökbara i deras numer ”digitala” arkiv. Effekten av att anamma Ricoh Smart Integration är kortare ledtider, reducerade kostnader för porto, papper och tid. Kunden har med Midcons hjälp skapat sig en tydligare struktur med tydliga vinster. En miljö som alla känner igen, stor enkelhet och bara en knapptouch bort.

Vi brukar använda ordet skalbar i många fall. Kanske onödigt krångligt begrepp, men det vi vill säga är att nya lösningar ska vara möjliga att förändra, utveckla, anpassa och följa med i kundens verksamhet.

För oss på Midcon handlar det om att vi vill vara nära, lyssna och låta våra kunder ta del av den samlade kunskapen som finns i Midcon. Samtidigt vara ödmjuka inför att det finns trösklar att ta sig över i allt förändringsarbete. Men vi finns där och hjälper er igenom det lite okända. På andra sidan kommer ni ut som ett effektivare, lönsammare och trivsammare företag.

”Vi kan inte hitta lösningarna på våra problem genom att tänka på samma sätt som vi gjorde när vi skapade dem”
– Albert Einstein

Hans Rosén
Kundansvarig
Midcon AB

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!