Tre tips för ett smartare digitalt arbete - Midcon

Blogg

Tre tips för ett smartare digitalt arbete

Uppdaterad 21 oktober, 2021

Öppna filer i skrivbordsapp

I Teams finns det redigeringsmöjligheter direkt i applikationen. Det är en enkel redigerare för Office-dokument. Det är lätt att känna sig vilsen då vissa knappar är borttagna och vissa funktioner inte är möjliga. För att istället öppna i den vanliga skrivbordapplikationen så krävs det många extra klick. Fram tills nu. Nu går det att välja vilken applikation som ska vara standard när man klickar på en fil.

Gå in under de tre prickarna vid din profil. Klicka på inställningar.

Längst ner väljer du sen ”Skrivbordapp” som standardval (eller se nedan).

Beroende på vilken version du har i Teams så kan inställningen vara flyttad till en egen flik.

Automatiskt kortare möten

Det är lätt att kalendern snabbt fylls med möten, gärna ett möte precis efter ett annat. Inte ens om mötena är digitala så hinner man i tid. Det finns inte heller tid för reflektion, anteckningar, toalettbesök eller något annat som behöver göras innan nästa möte.

Ta då hjälp av Outlook och förkorta möten automatiskt. Möten under en timme slutar fem minuter tidigare och möten längre än en timme slutar tio minuter tidigare. Du avgör själv tiden du vill ha. Du hittar inställningarna i Outlook under Arkiv > Alternativ > Kalender >Kalenderalternativ.

Automatisk Teams-länk i möten

I dessa tider med många möten och framförallt Teams-möten är det lätt att glömma att skapa en inbjudan med Teams-länk. Det är inte heller säkert att du vet om alla inbjudna kommer att finnas på plats eller dom möten blir en hybrid av digitala mötesdeltagare och deltagare på plats. DÅ är det smidigt att låta Outlook lägga med en Teams-länk i alla inbjudningar. Sen är det upp till alla inbjudna att ta mötet där det passar bäst. Du hittar inställningen på samma ställe som där du kan ställa in kortare möten. Arkiv > Alternativ > Kalender >Kalenderalternativ.

Johan Larsson
Chef Affärstöd & Erbjudande
Midcon

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!