Teamsnyheter från Microsoft Ignite - Midcon

Blogg

Teamsnyheter från Microsoft Ignite

Uppdaterad 30 september, 2020

I den här bloggposten kommer vi att nämna några av dem större Teamsnyheterna som presenterades under eventet Microsoft Ignite som gick av stapeln i slutet av september 2020.

Ignite är ett årligt event som arrangeras av Microsoft. Det riktar sig till ledare och användare inom IT. Här blandas slutanvändare, utvecklare och experter för att träffas och prata om trender och nyheter från Microsoft.
Årets upplaga var för första gången helt digital.

Ett stort fokus låg såklart på Teams, plattformen för möten och samarbete som har tagit stor plats i många människors liv det senaste halvåret.

Nyheter som är på gång till Teams

Breakout rooms

Det här är en av Teams mest eftertraktade funktioner. Mötesledaren kan dela upp deltagarna i mindre grupper under ett större möte. Antingen så slumpas grupperna eller så väljs det manuellt. Mötesledaren kan sen gå in dem olika grupperna och delta i diskussionen eller skicka meddelanden till alla grupperna samtidigt. När alla är välkomna tillbaka så stänger mötesledaren dom mindre grupperna och alla deltagare återgår till samma möte.
Funktionen förväntas vara tillgänglig i slutet av oktober 2020.

Together mode

Together mode vill skapa känslan av att sitta tillsammans i mötet. Olika vyer speglar var mötet tar plats och ska på ett mer naturligt sätt ge en känsla av samhörighet. Genom att fokusera mer på ansikte och kroppsspråk så blir det mer likt det fysiska mötet där kroppens alla signaler vägs samman med rösten.
Funktion förväntas vara tillgänglig innan 2020 är slut.

Custom layouts i Dynamic view

Sedan en tid tillbaka så finns det möjlighet att själv ändra om layouten i skrivbordsklienten vid ett möte. Det är möjligt att ändra så att fokus ligger på att fler personer syns samtidigt eller ett större fokus på det delade innehållet.

Senare under året kommer färdiga layouter att finnas där mötesledaren kan välja utseende för deltagarna. Till exempel kan talaren visas framöver en powerpointpresentation för att samtidigt kunna synas vid en presentation.

Meeting recap

En sammanfattning av mötet med hjälp av inspelningar, chat, delade filer och annat kommer kunna sparas automatiskt efter mötet är avslutat. Det innebär att både deltagare och dem som missade mötet kan ta del av sammanfattningen. Informationen sparas under detaljer för mötet samt i mötesbokningen i Outlook. Allt för att alla deltagare ska få den bästa upplevelsen.
Funktion förväntas vara tillgänglig innan 2020 är slut.

Vad vi på Midcon gör

Vi på Midcon jobbar med Teams och övriga molnbaserade produkter från Microsoft. Vi kan hjälpa er att sätta upp, driftsätta, migrera och utbilda i dessa program så att ni känner er komfortabla med den senaste tekniken.
Vi hjälper er även med övrig utrustning till era möten. Hör av er så hjälper vi er!

Johan Larsson
Chef Affärstöd & Erbjudande
Midcon

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!