Support för Windows 7 upphör -Är du förberedd? - Midcon

Blogg

Support för Windows 7 upphör -Är du förberedd?

Uppdaterad 9 december, 2019

Under 2009 släpptes Windows 7 till den generella marknaden. Det var en efterlängtad uppföljare till Windows XP som länge höll sig kvar ute på arbetsplatserna. Windows Vista släpptes några år efter Windows XP men blev ett ifrågasatt operativsystem som aldrig nådde ut till den breda massan.

10 år efter lanseringen av Windows 7 går nu operativsystemet end-of-life. Från och med den 14 januari 2020 så upphör den tekniska supporten och inga fler program eller säkerhetsuppdateringar kommer att släppas.

Vad händer om jag inte uppgraderar?

Även efter 14 januari 2020 kommer ditt operativsystemet att fungera men kommer med tiden bli mer sårbart för attacker. Bara helt nyligen släppte Microsoft en mängd säkerhetspatchar för sårbarheter i Windows 7. Fler sårbarheter kan komma och att då ha ett icke supporterat operativsystem innebär en stor säkerhetsrisk för din organisation. Det kommer helt enkelt inte komma någon patch som täpper till hålet.

Med ett icke supporterat operativsystem kan det också bli problem med att installera ny programvara hos er organisation.

Kontakta oss på Midcon för att tillsammans lägga en plan så att er organisation inte står oskyddad efter den 14 januari 2020. I vissa fall går befintlig hårdvara att användas och uppgraderas. Midcon hjälper er med inventeringsarbetet och säkerställer en smidig övergång utan driftstopp.

Johan Larsson
Chef Affärstöd & Erbjudande
Midcon

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!