Rätt grejer på rätt plats! - Midcon

Blogg

Rätt grejer på rätt plats!

Uppdaterad 27 maj, 2020

I dessa tider pumpas det ut stora mängder av erbjudanden om utrustning för video och distansmöten.

Pandemin forcerar fram investeringsbehov som man kanske inte riktigt hade tänkt sig eller hade budgeterat för. I ett sådant läge är det än viktigare att ha en tillförlitlig leverantör. En leverantör med stor erfarenhet och kompetens som hjälper dig att investera i utrustning som är anpassad för just det som du ämnar använda den till.

Vi på Midcon har arbetat med mötesteknik väldigt länge, ända sedan de första OH-projektorerna släpades in på slammriga vagnar i klassrum och konferensrum.

Därigenom har vi sett många trender komma och gå, vissa upp som en sol och ner som en pannkaka. – Läs pocketprojektorn som ingen egentligen har haft någon större nytta eller glädje av annat än att den var lite fräsig att dra fram ur fickan på mötet. Att man inte kunde få någon vettig bild från den gjorde väl att detta för det mesta blev en engångsinvestering.

Andra trender, såsom LED teknikens intåg i både projektorer och displayer har visat sig vara betydligt mer användbar. Senaste årens utveckling resulterat i en otroligt bra bildkvalité och driftsäkerhet.

Mötesteknik kan inbegripa mycket simpla lösningar, till exempel en enkel kamera på skärmen och ett headset. Men även väldigt tekniskt avancerade lösningar med styrsystem och signalhanteringsutrustning för många olika displayer.

Att välja rätt i denna djungel kan ibland vara lite knepigt, för det är inte säkert att du behöver ha den allra vassaste videokonferenskameran för ett videomöte från hemmakontoret. Anledningen till detta är att vissa videokonferensplattformar har begränsningar i vilken bildkvalité de klarar av att hantera.

Det är lika osannolikt att en enkel bordsmikrofon eller soundbar fungerar bra i ett stort konferensrum för 15 – 20 personer. I detta läge ger till exempel takmikrofoner mycket bättre förutsättningar för bra ljudupptagning.

Kort och gott handlar det om att ha rätt utrustning på rätt plats. På så sätt slipper man råka ut för onödigt och tidsödande krångel på grund av undermålig utrustning när man ska starta upp sitt videomöte.

Vi på Midcon vill vara både leverantör och samarbetspartner. Med vår långa erfarenhet kan vi hjälpa dig att investera i den mötestekniksutrustningen som är rätt för just dina behov. Vi bygger våra råd på den djupa kompetens vi besitter inom området. Det tror vi borgar för nöjda kunder och därmed långa relationer. Och långa relationer är en av hörnstenarna i vårt löfte till dig som kund.

Vill du veta mer om vad modern mötesteknik kan göra för dig och din organisation? Ta kontakt med mig eller mina kollegor i säljteamet.

Jonas Förberg
Kundansvarig och Specialistsäljare Mötesteknik
Midcon AB

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!