Midcon på ISE -Världens största mässa för mötesteknik! - Midcon

Blogg

Midcon på ISE -Världens största mässa för mötesteknik!

Uppdaterad 19 februari, 2020

Nyss hemkomna från världens största mässa för mötesteknik är vi uppladdade med ny inspiration och kunskap om hur modern teknik gör dina möten mer effektiva!

Vi på Midcon arbetar ständigt med att förbättra erbjudandet till våra kunder. Målet är att hjälpa just er att kunna vara mer effektiva, konkurrenskraftiga och lönsamma. Av dessa anledningar har vi nu spenderat tre dagar på ISE, Amsterdam – världens största mässa för mötesteknik.

På ISE ställer över 1300 av världens ledande tillverkare ut och presenterar det absolut senaste inom den tekniska utvecklingen. Vår målsättning med årets mässa var inte att fascineras av avancerade högteknologiska prototyper. Vi var där för att hitta nya smarta lösningar som kan underlätta våra kunders vardag.

På ISE 2020 ser vi att interaktiviteten tillsammans med videomötet fortsätter vara en stark trend. Många tillverkare jobbar med ständigt förbättra möjligheten till interaktivitet under videomöten, vi har en del spännande nyheter att berätta om.

I dagens samhälle, med stora krav på en ”klimatsmart” företagskultur måste videomötet hålla hög kvalité för att ersätta onödigt mycket resande.

För att uppleva videomöten som effektiva gäller det att ha fångat många aspekter såsom ljud, bild och användarvänlighet. Allt för att skapa en så hög känsla som möjligt av närvaro och uppmärksamhet från alla deltagare.

Enligt undersökningar tar det i genomsnitt 13 minuter att starta ett möte.!

Varför är det så?
Till stor del beror det på att vi har olika typer av anslutningar såsom HDMI, USB-C, Display-Port etc. men även att vi jobbar med olika typer av operativsystem som Windows, Chrome OS eller Mac OS.

Det är just sådana här utmaningar som Midcon jobbar för att möta. Vi ser idag fantastiska lösningar där man med hjälp av trådlös överföring kan ansluta en stor variation av enheter, till exempel datorer, surfplattor och mobiler mot en gemensam plattform oavsett operativsystem. Detta är en starkt trend som vi kommer ha med oss i de råd vi ger till kunder som planerar att anskaffa ny mötesteknik. Att slippa fundera på hur olika sladdar skall kopplas är helt i linje med vi menar med att addera kundvärde. Vi tror det är bättre duktiga medarbetare hos våra kunder använder sin kompetens till annat än att försöka få igång möten.

Kan användarvänliga lösningar var säkra?
Säkra lösningar brukar vara svåra för användarna och användarvänliga lösningar brukar vara osäkra. Har du hört det förut?

Utveckling har gått fort framåt och idag finns det lösningar för mötesteknik som är både säkra och användarvänliga.

Vi rekommenderar starkt att man som organisation kopplar greppet om vilket teknik kommer in i organisationen. Vi ser ofta att behoven inom mötesteknik inte hanteras på samma sätt som annan IT-infrastruktur. Det leder många gånger till att användare tar frågan i egna händer och anskaffar lösningar som potentiellt är väldigt osäkra och kan vara stora hål in till företagets IT-miljö. Framförallt riskerar den typen icke sanktionerade lösningar glömmas bort när det kommer säkerhetsuppdateringar.

Vi återkommer i eget blogginlägg om varför man måste likställa hanteringen av mötesteknik med övrig IT-infrastruktur, stay tuned!

Vi på Midcon ser det som en självklarhet att fortsätta vår utveckling. Vårt uppdrag är att ha örat mot rälsen och välja ut rätt teknik som levererar mest affärsnytta. Allt för att våra kunder skall kunna fortsätta utveckla sina verksamheter. Vi ser redan fram emot ISE Barcelona 2021!

Teknik är avancerat, men med Midcons blir det lätt att använda!

Vid pennan, Jonas Eriksson, Johan Dahl och Niklas Hedin.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!