Midcon med örat mot rälsen i Bryssel - Midcon

Blogg

Midcon med örat mot rälsen i Bryssel

Uppdaterad 12 juni, 2023

Branschfolk från när och fjärran flockades när Exertis Nordics, en av Nordens största och snabbast växande distributörer inom bland annat mötes- och konferensteknik höll sitt årliga leverantörs- och kundevent, Levelup! 

Under fyra intensiva, lärorika, glädjefyllda och goda dagar i vackra La Grande Abbaye de La Ramée utanför Bryssel, fick vi lära oss om framtidens lösningar på dagens problem, vi nätverkade och vi tränade våra skrattmuskler!  

Jesper Olsson, kundansvarig på Midcon med specialistinriktning Mötesteknik var på plats.  

Jesper, vad tar du med dig från Bryssel?  

”Jag tycker det är väldigt roligt att lära nytt och med ett stort engagemang i området Mötesteknik var det en riktigt fullträff att delta på LevelUp!. Det var supernyttigt för mig att se hur olika lösningar ser ut sida vid sida och vilken kundnytta respektive teknologi levererar. Det händer mycket i branschen och mängden tillverkare är stor.” 

Det låter toppen. Hittade du några riktigt vassa lösningar som vi tar med oss in i Midcons erbjudande? 

“Jag har fått en ny bild av hur de nya produkterna inom Mötesteknik utvecklats och tagit nästa kliv. De nya produkterna som finns på marknaden har utvecklats väsentligt ur ett användarperspektiv. Användarvänligheten har blivit mycket bättre och tillsammans med högre kvalité kommer kundupplevelsen höjas rejält. Vi på Midcon är väldigt måna om att lösningarna vi levererar skall hålla god kvalité. Våra leverantörer har samma synsätt, det borgar för hög kundnöjdhet. “ 

Vad är det absolut hetaste på marknaden just nu? 

”Om jag får lägga min personliga värdering i det så skulle jag säga, konferensutrustning från Yealink. Vi använder ofta Yealink i våra lösningar och de är verkligen rätt på det!”

Vad finns runt hörnet? 

”Det händer enormt mycket hos oss på Midcon just nu. En sak jag vill nämna är att vi inom kort kommer lansera färdiga paketeringar inom Mötestekniken. Inledningsvis blir det tre olika paketeringar som passar de flesta små och medelstora företag. Vi gör med paketeringarna lättare att välja för våra kunder. Alla paketeringar säljs till en fast månadsavgift inklusive support vilket tar bort tröskeln det kan innebära att behöva investera. Kostnaden blir förutsägbar och med supportavtal inkluderat minimerar vi risken för överraskningar under livscykeln. Efter avtalsperiodens slut kan man få helt nya produkter. På så sätt säkerställer vi att våra kunder över tid har tillgång till modern, säker och användarvänlig teknik. Vi är väldigt taggade på att komma igång med paketeringarna och tror det finns en stor potential på marknaden för att anskaffa mötesteknik på ett smartare sätt.”  

Något annat du vill dela med dig från resan?  

”Exertis Nordics gjorde ett fint arrangemang. Jag fick personligen många nya kontakter hos leverantörer vilket är värdefullt. Direktlinje till rätt personer gör jobbet enklare när vi exempelvis designar lösningar till kunder. Att ha en aktör som Exertis i ryggen gör att vi kan vara väldigt trygga när det kommer till produktval och konfigurationer.” 

Tack Jesper Olsson för att du delade med dig av dina erfarenheter från LevelUp! 

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!