Långa leveranstider när halvledare saknas - Midcon

Blogg

Långa leveranstider när halvledare saknas

Uppdaterad 8 september, 2021

Nyhetsflödet har den senaste tiden fyllts av brist på halvledare. Allt ifrån tillverkare av tunga fordon till konsumentprodukter i olika segment har tvingats stänga eller minska produktionen till följd av komponentbrist. Den globala bristen av halvledare påverkar även IT-branschen.

Fortfarande finns goda lagernivåer på vissa produkter medan andra är väldigt problematiska. Här gäller det att vara alert och vara beredd på att vara flexibel för att få leverans snabbt.

Hur arbetar Midcon i denna situation?

I Midcons webshop ser man tydligt vilka lagernivåer som finns. I webshopen lämnas även information om inkommande produkter. Det ger dig som kund en bra grundbild av läget på de specifika produkter som önskas. Vårt team finns därtill tillgängligt för att plocka fram alternativa produkter som löser behoven.

Lagda beställningar på produkter som är restnoterade i alla kanaler bevakas kontinuerligt. Ibland kan en snarlik produkt, t.ex. samma modell men annan specifikation ganska plötsligt vara tillgänglig. Vi tar då kontakt med beställaren och diskuterar om ett byte till den inkomna produkten kan fungera

Kvartal fyra är snart här, traditionellt det största kvartalet på året för IT-inköp. I år får man som kund vara beredd på att planera årsskiftesaffärer med lite längre framförhållning. Våra duktiga medarbetare hjälper dig i djungeln av hundratusentals IT-produkter. För den som vill botanisera själv finns vår webshop för IT-produkter som ett kraftfullt verktyg.

Lycka till i jakten på rätt IT-produkter till er verksamhet!

Bästa hälsningar,

Andreas Paulsson
VD, Midcon

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!