Halvtid! - Midcon

Blogg

Halvtid!

Uppdaterad 6 juli, 2021

Ett halvår har gått, ett märkligt halvår djupt präglat av pandemin. Midcon har klarat första halvåret på ett bra sätt. Vi har erhållit såväl nya som förnyade förtroenden i hög takt. Faktum är att vi per halvårsskiftet växt affärsvolymen inom IT-tjänst lika mycket som under hela förra året. Jag vill tacka för de förtroenden som visas oss. Vi arbetar enträget och hårt för att vid varje givet tillfälle leva upp till de höga krav och förväntningar vi själva och vår omvärld ställer på oss. Vi är ödmjukt stolta över utvecklingen och blickar framåt!

Vår målsättning är att vi med ett modernt erbjudande inom IT-infrastrukturtjänster göra våra kunder mer effektiva, mer lönsamma och roligare att arbeta hos. Att få omsätta avancerad teknik till praktisk affärsnytta som på riktigt göra skillnad, det tycker vi är världens roligaste uppdrag.

Våra ambitioner är högt ställda, vi vill vara de små och medelstora företags bästa vän inom IT-infrastrukturtjänster.

Vår strategi är att utgöra en ”one stop shop” för IT-infrastrukturtjänster. Vår tjänstekatalog avspeglar idag till fullo den strategin. Hur långt vi kommit blev väldigt tydligt när vi i februari lanserade Midcon som internetleverantör i stadsnäten i Torsås, Karlskrona, Ronneby och Karlshamn. Att etablera Midcon som internetoperatör är ett mycket konkret uttryck för strategin. Vi har fått ett fantastiskt mottagande och arbetar nu med att fyrfaldiga kapaciteten för att kunna välkomna ännu fler till Midcons ekosystem av IT-infrastrukturtjänster.

Hur ser andra halvåret ut?

När jag tittar i kikaren ser jag tre tydliga trender, en i varje affärsområde Midcon driver. Det är trender vi på Midcon bedömer kommer ha hög prioritet hos små och medelstora företag den närmaste tiden.

IT-säkerhet

När jag skriver dessa rader är tusentals företag runt om i världen åter drabbade av ransomware. Det går inte blunda för hur sårbart vårt samhälle är för dessa illvilliga attacker. Det är väl organiserade kriminella organisationer som inte skyr några medel för att utpressa företag och organisationer på pengar. Vi människor älskar vad digitaliseringen fört med sig i enkelhet och effektivitet. Men har vi varit naiva kring hur sårbara vi är? I vissa fall är mitt svar ja.

Jag tror och hoppas att fler företag får upp ögonen för att både capex och opex inom säkerhet måste öka. Vi och hela branschen har själva en roll en spela här. Vi behöver bli bättre på att utbilda, utmana och engagera er kunder inom IT-säkerhet. Det handlar väldigt mycket om att inte vara sämst i klassen. Du vill inte att ditt företag ska vara lågt hängande frukt för cyberkriminella. Det är ganska lätt att faktiskt öka IT-säkerheten väsentligt med enkla medel.  Ge inte upp inför problemställningar, det finns vägar som ger stor effekt. Se till att inte vara sämst, det lockar till sig uppmärksamhet. Att bygga ett ointagligt fort är dock svårt, dyrt och kanske till och med omöjligt. Därför anser jag att en stor portion ödmjukhet inför frågorna behövs. Även stora och välrenommerade företag med tilltagna säkerhetsbudgetar blir drabbade. I stunder av intensiv medierapportering om cyberkriminalitet är en del aktörer ute och skriker ut deras budskap om diverse lösningar som ska göra IT-miljöer till ointagliga fort. Det är att sticka ut hakan anser jag.  Vi tror på ett aktivt säkerhetsarbete där användarna inkluderas och löpande utbildas i att vara säkerhetsmedvetna. Det i kombination med fler lager av säkerhet ger ett bra grundskydd och gör ditt företag mindre intressant för intrångsförsök. Därtill rekommenderar vi alltid att ha väl etablerade rutiner i händelse av en attack mot dina IT-system.

Hybridmöten

När fler och fler användare återvänder till kontoren tror vi man kommer upptäcka att, ”oj vad svårt det är få till bra möten när några sitter i konferensrummet och några är på distans”. Vi tror att man kommer tycka att tekniken på kontoret blivit utdaterad. Man kommer uppleva det som svårt att dela anteckningar som görs på tavlan i konferensrummet med deltagarna som sitter på sina hemmakontor och att ljud och bildkvalité inte upplevs som tillräckligt bra.

För att kunna utföra effektiva hybridmöten, det vill säga möten där några deltagare är på kontoret/kontoren i ett konferensrum och några hemma behövs bättre teknik än vad de flesta företag har idag. Vi tror därför en stark trend under hösten kommer vara att investera i ny och modern teknik som tillåter användarna ha ett flexibelt arbetssätt som stöder hybridmöten på ett mycket bättre sätt.

Digitalisering av dokumentflöden

Vi ser en fortsatt stark trend i att automatisera och digitalisera dokumentflöden. Vi upplever ett fortsatt stort sug efter att ha effektiva multifunktionsskrivare på arbetsplatser. Men de används allt mer som en enhet för digitalisering. De nyttjas förvisso även för utskrifter men vi tror att antalet utskrivna sidor kommer fortsätta ner. Vi har under pandemin lärt oss att bli mer digitala och vår bedömning är att utskriftsvolymerna inte kommer tillbaka till nivåer som gällde före pandemin. Istället vill vi scanna de dokument som vi faktiskt har fysiskt. Vi vill att dokumenten tolkas och hamnar på rätt ställe. Vi vill att dokumenten vandrar vidare i flöden mellan olika personer eller avdelningar. Med partners som exempelvis Docuware har vi ett starkt erbjudande inom området och är väl förberedda för megatrenden digitalisering av dokumentflöden.

Kunder, tack för de förtroenden ni visar Midcon.

Medarbetare, tack för allt hårt arbete ni lägger ner för att transformera Midcon.

Partners, vi kan inte göra det vi gör utan er, tack.

Med tillförsikt ta vi oss an framtiden.

Jag önskar dig och dina kära en trevlig sommar!

Bästa hälsningar, Andreas Paulsson
VD, Midcon

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!