Digitalisera och automatisera manuella pappersprocesser - Midcon

Blogg

Digitalisera och automatisera manuella pappersprocesser

Uppdaterad 9 januari, 2022

Många av oss har under det senaste året fått känna på det ”nya normala”. Till mångt och mycket har det till stora delar handlat om att digitalisera och effektivisera processer för att underlätta olika arbetsprocesser och flöden men också för att kunna arbeta på distans.

Digitalisering handlar i grunden om att ersätta analoga, manuella rutiner och processer med digitala och moderna lösningar. I stället för att man ska behöva leta bland Word-filer, olika mappar i datorn, papperskopior och mail för att hitta dokument snabbt, kan man via ett användarvänligt dokumenthanteringssystem designad för ert företag hitta dokumenten på ett ögonblick när som helst på dygnet utan att ta omvägen förbi papper, pennor och pärmar. Din organisation väljer om plattformen skall vara installerad på företagets serverpark eller i molnet. Manuella, semimanuella eller digitaliserade är tre begrepp som man brukar dela in företag i hur långt de kommit i sin digitaliseringsresa. Var i digitaliseringsprocesse befinner sig ditt företag?

Men digitalisering är mycket mer än så. Med digitala lösningar kan man använda nya tekniska system och lösningar som ger bättre användarupplevelser och som effektiviserar företagens manuella pappersprocesser och arbetsflöden. Att digitalisera en process är något som man måste ha lite tålamod med samt att det innebär oftast en genomgripande förändring av arbetssätt inom företagets organisation. Ju mer manuella rutiner företaget har idag desto större blir förändringen och förändringar är normalt sett jobbiga för oss människor. Utfallet är att i slutändan får man ett positivt resultat genom att ha ORDNING OCH REDA på företagets dokument, ATT SPARA TID ÄR PENGAR.

Digitalisering är inte samma sak som att automatisera – men en förutsättning för den. Genom att koppla samman digitaliserade tjänster kan man skapa automatiserade processer som kopplar samman olika funktioner och system.

Midcon använder ett dokumenthanteringssystem från Ricoh som heter DocuWare för att digitalisera och automatisera manuella pappersprocesser. Ekonomi, försäljning, tillverkning, HR är några stora användningsområden. Docuware är gjort för att fungera för alla typer av storlekar på företag.

Kontakta oss på Midcon för ett möte så kan vi tillsammans gå igenom hur er nuvarande situation ser ut gällande er dokumenthantering.

Hälsningar
Magnus Nyblom
Affärsområdesansvarig print & mjukvara
Midcon AB

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!