Daniel Redenheim - Midcon
Midcon Daniel Redenheim Webb

1 februari, 2021

Daniel Redenheim

En sportglad säljare

Hej Daniel Redenheim och grattis till nya jobbet som säljare på Midcon. Kan du kort beskriva vad du kommer att ha för roll och vad du främst kommer att jobba med?

Tack! Ja absolut kan jag göra det. Jag kommer att jobba väldigt brett som kundansvarig säljare. För att göra det enkelt kan man i stora drag säga att jag kommer att arbeta med hela Midcons sortiment. Det vill säga, det mesta inom mötesteknik, IT och dokumenthantering tillsammans med våra kunder.

Vad har du gjort tidigare i karriären och vad har du för bakgrund?

Jag är egentligen född och uppväxt i Göteborg. Men det var mitt stora intresse och yrke inom fotboll som tog mig och familjen till Kalmar. Fotboll är en stor del av mitt liv och som tränare har jag tränat allt från knattar till yttersta Sveriges elit. Utöver det här så har jag mer eller mindre varit säljare inom teknik, skolor och sport i hela mitt liv. Nu känner jag mig redo för nya utmaningar, strategier och arbetssätt.

Varför tog du steget över till Midcon?

Jag kände att jag hade stannat i min personliga utveckling som säljare och att jag behövde något nytt, något som kunde utmana mig själv. Jag fick en väldigt bra bild av hur Midcon är som företag och det kändes både snabbväxande och innovativt, vilket lockade mig väldigt mycket. Det kändes därför rätt när jag blev erbjuden jobbet.

Hur skulle du beskriva dina främsta styrkor inom arbetslivet?

Mina främsta styrkor skulle jag säga är att jag är väldigt mån om kundrelationer, att jag är uthållig och att jag alltid ser till att göra så gott jag kan. Jag jobbar efter de förutsättningar som ges och presterar på bästa sätt efter dem. Jag tycker om att ha många bollar i luften och blir sällan obekväm i nya situationer. Det är viktigt för mig att ha mycket humor i allt jag gör. Jag är fast besluten om att man kan vara ambitiös och seriös på samma gång. Det är en fin balansgång, men den finns där.

Varför är det viktigt för dig?

Jag tycker att det är viktigt att ha roligt på jobbet och jag drivs av goda relationer med kunder. Jag vill alltid kunna stå rak mot en kund och är det något som jag får energi av så är det att kunna hjälpa till.

Vad gör du på din fritid?

Man skulle kunna säga att jag ägnar hela min lediga tid åt sonens fotboll- och golfträningar. Dessutom måste jag få spela lite själv, så jag spelar så mycket golf jag bara hinner med. Sen har vi ju paddel, och det står näst på schemat. Jag ska bara hinna med detta också. 

Till sist, har du någon dold talang eller ovanlig förmåga som dina nya arbetskamrater och kunder inte känner till?

Inte direkt dold talang kanske, det är mer att det är mycket inom sporten som jag tycker är roligt. Men jag är väldigt glad för att prata med andra och det kommer mina kollegor att märka ganska snabbt.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!