Säljare som inte släpper taget - Midcon

27 februari, 2023

Säljare som inte släpper taget

Hej Kristoffer Andersson, gratulerar till det nya jobbet som kundansvarig säljare åt Midcon i regionen Jönköping/Linköping. Hur hamnade du – och Midcon – däruppe i Småland?

Tackar som frågar. Jag är skåning från början, men flyttade upp till den fina staden Jönköping för 20 år sedan för att studera. Här hittade jag kärleken och tre barn senare är jag kvar. Sedan 2006 har jag jobbat som företagssäljare, främst med IT, kommunikation och dokument-lösningar med tillhörande konsulttjänster. Midcon kom till Jönköping våren 2022 genom köpet av GWI, en lokal leverantör av IT-infrastruktur, och jag började min anställning i bolaget den första februari.

Kan du beskriva din roll på Midcon lite närmare?

Min uppgift som kundansvarig är att se till att våra företagskunder kan utveckla sin IT-miljö. Vi på Midcon vill vara den naturliga samarbetspartnern och den man hör av sig till när man behöver hjälp med sin IT-infrastruktur, inklusive Microsofts molntjänster, mötesteknik och dokumenthantering. Vi har en bred IT-tjänsteportfölj som täcker i stort sett alla behov som kan uppstå i vardagen på små och medelstora företag. Minst lika viktigt är att våra produkter är användarvänliga och driftssäkra – enkelt är effektivt.

Vad tycker du är det viktigaste att kunna i din yrkesroll?

Det är att kunna lyssna och ställa bra frågor för att se hur kundens ”IT-dröm” ser ut för att göra störst nytta i deras verksamhet. Jag har visserligen ingen teknisk bakgrund, men har lärt mig mycket genom erfarenhet och genom olika intern- och produktutbildningar. Efter alla år i branschen har jag även blivit duktig på att analysera och utvärdera kundernas behov. Det räcker för att jag ska kunna föra ganska djupgående diskussioner – både med kunden och med våra egna konsulter.

Vilka är dina främsta styrkor i arbetet?

Min främsta styrka är att jag försöker se alla lösningar som finns i stället för problem. Det betyder ofta att jag får grotta ner mig ordentligt i kundens verksamhet och utmaningar. Sedan släpper jag inte gärna taget förrän jag hittat en lösning. När man kan hjälpa till hela vägen då får man en bra känsla i kroppen.

Till sist, vad gör du när du inte jobbar?

Mina barn är alla väldigt aktiva, så en stor del av fritiden hänger jag på fotbollsplanen, tennisplanen eller i hockeyhallen. Själv tränar jag styrketräning och spelar tennis på amatörnivå. Sommartid står jag gärna vid grillen och det brukar resultera i mycket beröm från både barn och vuxna.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!