Rebecka Ideskog - Midcon
Rebecka

12 oktober, 2020

Rebecka Ideskog

En passionerad säljare

Hej Rebecka Ideskog och grattis till nya jobbet som säljare på Midcon. Kan du kort beskriva din nya roll och vilka dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara?

Tack så mycket och visst kan jag det. Mitt jobb är att sköta hela säljprocessen gentemot nya och gamla kunder. Det handlar om att driva och utveckla affärsmässiga relationer så att de blir långvariga och givande för båda parter. Jag ska jobba med Midcons hela produktportfölj – från IT och mötesteknik till dokumenthantering – och kommer att dela min tid mellan hemstaden Karlskrona och Växjö.

Vad har du gjort tidigare i karriären och vad har du för bakgrund?

Jag är en Skellefteåtös från början. Av en slump hamnade jag på ett säljjobb på Expert stormarknad i Umeå. Det var en oerhört lärorik och spännande tid – mycket tack vare två bra chefer som verkligen trodde på mig och stöttade mig. Det gav blodad tand för yrket, så jag sökte mig till en tvåårig utbildning på Sälj- och Marknadshögskolan i Göteborg. Efter examen 2010 har jag arbetat som säljare av bland annat kläder, smycken, möbler och, nu senast, presentartiklar.

Hur skulle du vilja beskriva dina styrkor som säljare?

En framgångsrik säljare är alltid engagerad och genuint intresserad av sina kunder och deras verksamhet. Det gäller verkligen att gilla människor och möten. Själv brinner jag för det jag gör och jag försöker alltid gå in till ett kundmöte med ambitionen att åstadkomma något som kunden kan ta till sig och känna att ”det här blir riktigt bra!” För att lyckas med det måste man vara väldigt öppen och lyhörd. Rätt inställning är också viktigt och det är något jag kontinuerligt försöker utveckla och förbättra genom mental träning.

Varför tog du steget över till Midcon?

Av sociala skäl skulle man kunna säga. I mina senaste anställningar har jag haft väldigt stora distrikt och de har alla utgått från hemmet, så jag har tillbringat många och långa ensamma timmar i bilen. Det har varit bra jobb, men jag har saknat det där vardagliga kontorshänget med fika, trevliga kollegor och en möjlighet att prata om stort och smått. Folket på Midcon är trevliga och verkar trivas väldigt bra tillsammans. Det lockade och därför kändes det helt rätt att byta jobb när möjligheten dök upp.

Har någon dold talang eller ovanlig förmåga som dina nya arbetskamrater och kunder inte känner till?

Jag är fortfarande rätt duktig på utförsåkning. Det finns få saker som går upp mot ge sig ut i backen på våren när snön är som sorbet under skidorna. Men möjligheterna till utförsåkning är rätt begränsade i Karlskronaområdet, så numera blir det mest padel. En period övervägde jag att satsa på musiken. Jag har spelat fiol i många år och har bland annat suttit i en orkester som ackompanjerade musikaldrottningen Helene Sjöholm vid några tillfällen. Hade slumpen velat annorlunda hade jag kanske suttit i en i en symfoniorkester idag.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!