Ny IT-seniorkonsult på Midcon AB - Midcon
Carl Anton Thiel

30 oktober, 2017

Ny IT-seniorkonsult på Midcon AB

Hej Carl-Anton Thiel, du har just tillträtt som ny IT-seniorkonsult för Midcon i Kalmar. Berätta, vem är du?
Jag är uppvuxen i en by i Småland som heter Långasjö men idag bor jag i Vassmolösa utanför Kalmar tillsammans med min sambo och våra två barn som är sju och nio år. Jag har på olika sätt sysslat med IT sen -98, jag började på ett sågverk där jag jobbade i tjugo år, varav 10 år som IT-chef och inköpschef för att sen jobba som IT-chef på en byggfirma i några år. Efter det sadlade jag om och blev egenföretagare med en egen byggfirma. Jag har även varit säljare på Securitas och jobbat inom IT-branschen som konsult och nu är jag här på Midcon. Så man kan säga att jag tagit den långa vägen.

Hur kommer det sig att du via sågverk hamnat i just den här branschen?
Det var ett mycket medvetet val eftersom sågverksbranschen är en mycket IT-intensiv bransch. Jag har alltid haft ett intresse för IT och teknik och tycker att det är väldigt spännande. Det som jag tycker om med IT är att det är centrerat kring problemlösning. Jag tycker också mycket om att jobba med människor och det får man göra som konsult, vilket jag uppskattar.

Vad var det som gjorde att du valde just Midcon som arbetsplats?
Eftersom att jag ständigt strävar efter att utvecklas så vill jag jobba just på Midcon där jag känner att jag får det utrymmet. Jag får fria tyglar här och får göra mer utmanande jobb än på mina tidigare tjänster. Därmed får jag större chans att utvecklas som både IT-tekniker och även som individ. Jag har även jobbat med VD:n Andreas Paulsson förut och betraktar honom som en förebild.

Hur ser då ditt arbete ut som ny senior IT-konsult på Midcon?
Mina främsta arbetsuppgifter består av att hjälpa företag som inte har någon egen IT-personal eller någon egen spetskompetens inom IT. Jag sköter om företags IT-miljöer och finns till hands för deras användare som behöver hjälp och stöd inom IT. De flesta projekt som jag nu jobbar med på Midcon är ännu mer spännande än vad jag är van vid. Med det kommer också med att projekten är mer krävande, vilket jag trivs med eftersom jag tycker om utmaningar.

Vad är viktigt för dig på arbetsplatsen?
Återigen att jag får utvecklas i mitt arbete och att jag får jobba med människor. Jag är en problemlösare ut i fingerspetsarna och jag vill hela tiden bli ännu bättre på att lösa de dagliga problem inom IT som användare har.

Och slutligen; vad gör du helst när du inte arbetar?
Jag umgås gärna med mina barn och min familj såklart. Sen är även skogsbruk och sportfiske två stora intressen för mig. För att ladda batterierna är jag gärna ute i naturen, vandring och fiske ligger mig då extra varmt om hjärtat.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!