Mikael Johansson - Midcon
Ricoh Karlshamn Mikael Johansson

28 januari, 2018

Mikael Johansson

Teknikintresset räcker ända till börsen

Ett genuint intresse för teknik i alla dess olika former har varit med Mikael Johansson ända sedan barnsben. Det har varit honom till nytta både i arbetslivet och på fritiden – från kontoret till garaget och vidare ända till Stockholmsbörsen.

Mikael ingår i Midcons team på fem dokumenttekniker med Blekinge som arbetsfält. Arbetsdagarna består till stora delar av att installera och sköta om multifunktionsskrivare och olika typer av kringutrustning.

”Men det är sällan jag gör samma sak två dagar i rad. Jag har jobbat här sedan slutet av 1980-talet. Jag kan lite om mycket och har genom åren skaffat mig kunskap om ett stort antal maskiner. En del av dem är jag nog ganska ensam om att kunna laga idag”, säger Mikael.

Sin breda erfarenhet och allsidighet beskriver han som en av sina främsta styrkor i arbetet. Långvariga relationer med flera kunder har också sina fördelar, förklarar Mikael: ”På många ställen är jag ett välkänt ansikte, vilket betyder mindre administrativt krångel och att både min och mina kunders vardag blir lite enklare och smidigare.”

På fritiden är det inte sällan motorer som står i centrum. Mikaels egen motorcykel har dock fått lite konkurrens numera.

”Mina båda barn har skaffat sina första bilar. De är ju inte direkt fabriksnya så det blir en hel del pyssel för att hjälpa dem att fixa gnisslande bromsar och andra små problem”, berättar han.

När han inte är i garaget sitter han gärna vid datorn för att sköta om sin aktieportfölj.

”Utmaningen och lockelsen ligger i att hitta den där blivande kursraketen, en aktie som kan dubbla i värde på ett halvår eller ett år”, framhåller Mikael som medger att det är lite ”gambling”.

Han har gått kvällskurser och följer några börsanalytiker för att förkovra sig ytterligare. Nästa kurs blir förmodligen en som behandlar så kallad teknisk analys, det vill säga hur man med stöd av ett datorprogram försöker förutse en akties kursutveckling genom att studera tidigare handelsstatistik.

Det är inte i första hand pengarna som lockar, försäkrar Mikael Johansson, men konstaterar att ”totalt sett ligger jag nog på plus”.

Snabbfrågor

Padda, laptop eller stationär? Laptop.
PC eller Mac? PC.
Morgon- eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska.
Havet eller skogen? Havet.
Fotboll eller ishockey? Inte jättebiten av någon, men hockey.
Hund eller katt? Hund.
Favoritapp? Avanzas börsapp.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!