Jonas Hillerbratt - Midcon
Ricoh Karlskrona Jonas Hillerbratt

27 april, 2018

Jonas Hillerbratt

En flyttfågel i kajak

Stockholm lockade tidigt och där blev det både praktik och arbete. Men sedan 2003 är IT-teknikern Jonas Hillerbratt tillbaka i sin barndoms Karlskrona. En ömmande rygg gav honom inte bara ett fritidsintresse utan också en affärsidé.

Familjen flyttade från Degerfors till Karlskrona när Uddcomb drog igång sin verksamhet i början av 1970-talet. Det var den inte ensam om – många bröt upp från Degerfors för att slå sig ner i Blekinge.

”Det var nog ett hundratal familjer sammanlagt. I min klass var det väldigt många barn som pratade värmländska”, minns Jonas.
Efter grundskolan var det dags för nytt uppbrott. Jonas flyttade till Karlshamn för att gå en gymnasieutbildning till kontorsmaskinsreparatör. I Stockholm hittade han en praktikplats och slutligen också arbete, bland annat som produktionstekniker på Ericsson där han skrev program till robotar.

Tillbaka i Karlskrona fick han jobb som servicetekniker på skrivare, men gled efter hand över mot IT. ”Idag jobbar både ute hos kunder och inne på kontoret. Mycket handlar om att hjälpa och stödja kunderna så att de har en effektiv IT-miljö – oavsett om det är en stor offentlig organisation eller ett litet fåmansföretag”, säger Jonas.
Kajak började han paddla för han hade hört att det var bra för ryggen. Han tyckte dock inte att något märke på marknaden var riktigt, riktigt bra. Därför började han och en kamrat att tillverka en egen modell som de säljer och hyr ut.

”Det var alltid någon detalj – styrningen, infästningar för packning eller något annat – som vi tyckte kunde göras bättre eller smartare”, förklarar Jonas.

Sidoverksamheten tar större delen av deras fritid på sommarhalvåret. ”Vi ordnar inte bara uthyrning i Karlskrona och Ronneby utan ger dessutom guidade turer i världsarvet. Min kollega är utbildad världsarvsguide, så en kajaktur med honom ger en unik möjlighet att se spännande delar det historiska Karlskrona och att besöka flera av de gamla befästa öarna runt stan”, berättar Jonas Hillerbratt.

Snabbfrågor

Padda, laptop eller stationär? Laptop.
PC eller Mac? Mac.
Morgon- eller kvällsmänniska? Morgonmänniska.
Havet eller skogen? Havet.
Fotboll eller ishockey? Ishockey.
Hund eller katt? Båda.
Favoritapp? 1password.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!