Jonas Förberg - Midcon
Ricoh Karlskrona Jonas Forberg

5 april, 2018

Jonas Förberg

Månskensbonde som trivs i köket

Kreativitet kommer väl till pass på många sätt. Jonas Förberg vet att bruka sin både hos kunderna och på kontoret, likaväl som hemma i snickarverkstan och i köket. För klienterna betyder de snygga och funktionella kontorslösningar och för familjen läckra lammrätter på middagsbordet.

Sedan elva år tillbaka är Jonas säljare på Midcon med huvudsaklig inriktning på kontorsinredning och konferensutrustning. Likt många andra säljare brinner han för kundmötena. ”Utan tvekan är det roligaste med jobbet att få träffa människor, ta del av deras utmaningar och försöka bidra till att lösa dem så att de blir nöjda”, utvecklar Jonas.

Ska det bli bra gäller det att få ihop både form och funktion, resonerar Jonas: ”Jag hjälper till med allt – från att välja färg på besöksstolarna och lämplig AV-utrustning till att pussla ihop hela kontorsmiljön. Det kan kräva ganska många timmar vid ritprogrammet i datorn innan bitarna faller på plats. Det ska ju vara både effektivt och snyggt.”

I det arbetet kommer erfarenheterna från förra jobbet – kökstillverkaren Kvik – honom väl till pass.

”Där lärde jag mig grunderna för hur man ritar och skapar en miljö. Sedan har jag byggt på med egna lärdomar och erfarenheter. Har man ett intresse för jobbet är det varken svårt eller konstigt”, menar Jonas.

Skaparkraften bubblar hemma också.

”Vi köpte en liten gård för sex, sju år sedan som vi sedan har byggt till och renoverat. Att få jobba fysiskt och med händerna är stimulerande och ger möjlighet att koppla bort från jobbet”, säger Jonas.

På gården får hustrun och dottern utlopp för sitt hästintresse. Familjen har även skaffat lite får.

”Vi är månskenbönder”, skrattar Jonas Förberg, ”det räcker för husbehov. Och jag som alltid har gillat att laga mat och prova nya smaker och rätter har blivit riktigt duktig på att laga lamm. Mina lammspett med chili är djävulskt goda. Prova gärna!”

Jonas djävulska lammspett:
500g lammfärs
Ströbröd 1/2 dl
Salt
Vitpeppar
1 ägg
1 gul lök (riven)
1-2 st röd chilipeppar (styrka efter smak) 4-6st torkade aprikoser Persilja (ca 1/2 kruka)
1-2 mtsk Flytande honung
1/2 dl vispgrädde
2 mtsk soya

Blanda ströbröd, salt och vitpeppar med lite vatten och låt det svälla någon minut i skålen.
Blanda därefter ihop lök, soya, honung, grädde ägg och färs.
Hacka aprikos, chilli, persilja och blanda ner det i smeten.
Forma ut färsen på spett, stek eller grilla. Vilket som faller bäst i smaken.
Servera med ugnsrostade rotfrukter.
Avnjuts bäst med en kall IPA och gärna lite aioli.

Snabbfrågor

Padda, laptop eller stationär? Laptop.
PC eller Mac? PC.
Morgon- eller kvällsmänniska? Morgonmänniska.
Havet eller skogen? Jättesvårt, men det är nog havet som gäller.
Fotboll eller ishockey? Ishockey.
Hund eller katt? Katt.
Favoritapp? Byggmax.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!