Jonas Eriksson - Midcon
Ricoh Karlshamn Johan Eriksson

16 januari, 2018

Jonas Eriksson

Formad av slumpen och skärgården

Det var ren slump som förde Jonas Eriksson till jobbet på Midcon. En dag för snart trettio år sedan berättade hans pappa att en bekant behövde lite hjälp på lagret på sitt företag i Karlshamn. Jonas gick dit, fick jobbet och har inte ångrat sig en sekund.

”I botten har jag en ekonomutbildning, men jag insåg ganska omgående att det yrket inte riktigt passade mig. Det är nog lite för stillasittande och lite för rutinartat för att jag ska trivas med det”, säger Jonas.

Som säljare på Midcon rör det sig desto snabbare.

Det började på lagret med att sköta lastning och lossning av leveranser. Sedan dess har Jonas provat på de flesta roller på företaget. Idag jobbar han främst med att sälja maskiner för copy och print men kan med sin breda erfarenhet lätt hoppa in för att hjälpa till med datorer, kontorsinredning, konferensutrustning eller vad det nu kan vara. Efter alla år i branschen har han lätt att sätta sig in i kundernas problem och arbeta fram lösningar.

”Klart att man rycker in där det behövs. Vem som gör vad spelar mindre roll, det viktiga är att se till att kunden blir nöjd”, förklarar Jonas. ”Jag tycker att den personliga kontakten är viktig, för då kan man lösa saker tillsammans och så blir också alla parter nöjda.”

Branschens snabba tekniska utveckling är en utmaning på många sätt, men också väldigt stimulerande.

”Det är en fullständig transformering. Under de år jag jobbat här har jag på sätt och vis bytt yrke helt och hållet. De analoga maskinerna är i stort sett borta och digitaliseringen visar inga tecken på att avstanna. Tvärtom, det papperslösa samhället, som branschen talat om i så många år, kanske kan vara på väg att bli verklighet till slut”, tror Jonas.

Ett intensivt arbete kräver givetvis återhämtning. På fritiden kan det bli lite trädgårdsskötsel eller en golfrunda. ”Det viktiga är inte vad man gör utan att man får något annat att tänka på”, resonerar Jonas.

Men skärgården är tveklöst bästa platsen för att slappna av. ”Jag är uppvuxen med båt. Och vill man ha en stunds avkoppling finns det inget bättre än att ta sig ut till någon klippa med en fikakorg och sedan bara sitta där titta på båtarna som seglar förbi på fjärden.”

Snabbfrågor

Padda, laptop eller stationär? Laptop.
PC eller Mac? Mac.
Morgon- eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska.
Havet eller skogen? Havet,  alla dagar i veckan!
Fotboll eller ishockey? Golf.
Hund eller katt? Allergisk – så ingen av dem.
Favoritapp? Olika väderappar.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!