IT-konsult på jakt efter ständig förbättring - Midcon

5 april, 2023

IT-konsult på jakt efter ständig förbättring

Hej Mathias Melén och välkommen till Midcongänget. Kan du kort beskriva din nya roll i företaget och berätta lite om hur du tänker dig att fylla den.

Tack för det. Jo, jag har precis klivit på som IT-konsult och i den rollen ska jag – för att uttrycka det enkelt – se till att våra kunder har en IT-vardag som inte bara fungerar utan som dessutom är trygg, säker och användarvänlig. Det handlar om att leverera en helhetsservice, både vad gäller tjänster och system, till stora och små kunder.

Vad har du för erfarenheter med dig till Midcon och vilken nytta har du av dem i ditt nya jobb?

I botten har jag en utbildning som mjukvaruutvecklare på Blekinge Tekniska Högskola. Därefter har det varit några olika anställningar med olika inriktning, bland annat har jag jobbat med datalagringstjänster och teknisk support. En gemensam lärdom från alla uppdragen är att det gäller att vara lyhörd och att kunna sätta sig in i kundens verksamhet och utmaningar. Att lyssna och förstå är en förutsättning för att kunna lösa problem. I kombination med nyfikenhet och kreativitet räcker det väldigt långt. Jag vill tro att en av mina styrkor är viljan att sträva efter ständig förbättring.

Hur lyckas du med det – IT-världen är ju alltid stadd i snabb förändring?

Självklart underlättar det att ha ett brinnande teknikintresse. Jag ser till att hela tiden kompetensutveckla mig själv. Stöter jag på en utmaning så kan det bli många timmar framför den egna datorn med att testa och utvärdera ny teknik – antingen för någon kunds räkning eller för mitt eget höga nöjes skull.

Varför valde du att gå till Midcon?

Det var lockande att få jobba i ett moget bolag med en större verktygslåda. Dessutom hade jag har hört mycket gott om Midcon och tyckte att den interna riktning som företaget har stakat ut är spännande. Därför var det inte svårt att tacka ja när jag fick frågan.

Till sist, var kan vi hitta dig när du inte sitter framför datorn?

I skogen, på jakt. Jag och min jakthund Isky jagar gärna klövvilt, det vill säga älg, rådjur och vildsvin. Annars är jag hemma, som nybliven husägare finns det alltid att saker att göra där. Men emellanåt hinner jag och sambon också ut och resa ­– gärna en långweekend till någon av Europas huvudstäder.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!